Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/301-2178

ePropulsion Spirit Plus elektromos csónakmotor - tech-mobile.hu
Elektromos csónakmotor - ePropulsion Spirit 1.0 EVO távkaros, 3HP, trieb hossz: S (625 mm)
920 950 Ft+áfa=1 169 607 Ft

Elektromos csónakmotor - ePropulsion Spirit 1.0 EVO távkaros, 3HP, trieb hossz: S (625 mm)

ePropulsion Spirit Plus elektromos csónakmotor - tech-mobile.hu
ePropulsion Spirit Plus elektromos csónakmotor - tech-mobile.hu
ePropulsion Spirit Plus elektromos csónakmotor - tech-mobile.hu

3 LE-s elektromos csónakmotor lítium akkumulátorral, rövid szárral és távkormányzással. 2021. márciustól elérhető.

Rendelhető (hosszabb szállítási határidő!)
920 950 Ft+áfa=1 169 607 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

SPECIFIKÁCIÓ:

Felvett teljesítmény: 1 kW

Benzines csónakmotorral összehasonlítva (hajtóerő): 3 LE

Benzines csónakmotorral összehasonlítva (tolóerő teljesítmény): 4 LE

Állóhelyzeti tolóerő: 66 lbs

Névleges feszültség: 40.7 VDC

Áramerősség: 24.6 A

Átlag hatásfok: 50 %

Maximum propeller fordulat: 1200 rpm

Normál propeller átmérő: 280 mm

Tömeg (akkumulátor nélkül): 10.9 kg

Szárhossz: 625 mm (S, rövid)

Trim: 5 fokozatban állítható (0°, 7°, 14°, 21°, 85°)

Tiller: multifunkciós kijelzővel és biztonsági kapcsolóval

Akkumulátor: 1276 Wh növelt kapacitású Lithium-ion

Akkumulátor súlya: 8.7 kg

Akkumulátor mérete: 416 × 275 × 202 mm

Akkumulátor töltési idő: 5.1 óra normál töltéssel, 2.2 óra gyorstöltés esetén

Akkupakk élettartam (80% maradó kapacitásig): 500 ciklus. Az akkumulátor továbbra is használható marad, csak a hatótávunk lesz 20%-kal rövidebb.

Ez az 1000 wattos 100%-ban vízálló elektromos külmotor egy 3 LE benzines külmotorral egyenértékű teljesítményt nyújt. A beépített nagy kapacitású, 1000 Wh-ás Li-po akkumulátorral a Spirit 1.0 képes akár 59,5 km-es távolságra is elvinni a csónakunkat. Az egyszerűen levehető akkumulátorpakk és összecsukható kormánymű könnyűvé teszi a szállítást és a telepítést.

Az integrált LCD kijelző bőséges információt nyújt az akkumulátorpakk állapotáról (feszültség- és töltöttségszint, stb.). Összehasonlítva egy komplex belsőégésű motorral a BLDC (Brushless DC) motor nem vagy csak kevés karbantartást igényel, a használata pedig gyerekjáték.

Az akkumulátorpakk a motor tetejére került elhelyezésre, mely megoldás roppant praktikus és igencsak helytakarékos. Két mozdulattal, egyszerűen cserélhető az akkumulátorpakk. Ez a 3 lóerős motor csak 10.4 kg. Hordozható kivitelezésének köszönhetően a motor és az akkumulátor külön, de mégis egyszerre cipelhető.

A rendszer IP67-es védettségű, azaz a SPIRIT akkor is működőképes, ha elmerülne a vízben.

Sebesség, hatótávolság és üzemidő*
* Irányadó értékek, a hajó alakjától és tömegétől, rakományától és az időjárási viszonyoktól függően.

alacsony sebesség (3,7 km/h) mellett kb. 74 km a hatótáv és 20 óra az üzemidő
közepes sebesség (5,5 km/h) mellett kb. 38 km a hatótáv és 7 óra az üzemidő
maximális sebesség (9,2 km/h) mellett kb. 9,2 km a hatótáv és 1 óra az üzemidő

 

2021-ben megújult a Spirit termékcsalád! Az EVO típusú motorok új tulajdonságokkal rendelkeznek, megtartva a korábbi jól bevált motorjellemzőket is. A kezelő egység ergonómikusabb lett, a kijelző háttérvilágítást kapott, a propeller EVO akkumulátorokat tud tölteni vitorlázás esetén. Új kezelőegységek is elérhetőek a távvezérelhető típushoz. Ezentúl feltekerhető napelemmel is lehet tölteni az akkumulátorokat. Beállítható a maximális teljesítmény, a bérbeadóknak. Megfordítható a gázadás iránya balkezeseknek. A bukóslusszal is használható. Dupla motoros kivitelben is elérhető.

 

1. Vízálló-e a Spirit csónakmotor?
Igen, minden Spirit csónakmotor vízálló. Sőt a Spirit csónakmotor akkumulátor is IP67-es védettségű. Ez azt jelenti, hogy védve van a káros poroktól, és elsüllyedés esetén az akkumulátor akár 30 percig is kibírja víz alatt 1 méter mélységben. Ha a Spirit akkumulátor vízbe esne sincs gond, mert az úszik a víz felszínén.

2. Igényel a Spirit 1.0 rendszeres karbantartást?
Nem, a Spirit 1.0-t úgy tervezték, hogy az élettartama végéig karbantartás mentes legyen.
Birtokában lenni egy Spirit 1.0-nak azért is előnyös, mert ezzel a motorral nem kevés pénzt és időt spórolhatunk a karbantartások elmaradása miatt. 
Ezeket a tippeket követve növelhetjük csónakmotorunk élettartamát:

  • tisztítsa le a motort friss vízzel minden használat után, és törölje le száraz törlőkendővel;
  • ellenőrizze és esetenként cserélje le az anódot. Egy anód általában 3-5 évig jó mielőtt elfogyna és le kellene cserélni.

3. Tudom tölteni a Spirit akkumulátort miközben az épp energiát biztosít a motornak út közben?
Igen, a Spirit akkumulátoroknak több csatlakozója (töltő és kimenő) is van, melyekhez egyidejűleg is csatlakozni lehet. Azaz miközben a motort használjuk tölthetjük is az akkut.
Egy nyári napon érdemes csatlakoztatni a Spirit akkumulátorhoz egy Spirit napelemet hajókázás közben, ezzel az akkumulátor töltöttsége fenntartható akár egész napig is gazdaságos sebesség mellett.

4. Hosszabb idejű tárolás esetén mi a teendő elrakás előtt?
Mielőtt hosszú távon tárolni akarja a Spirit motort és akkumulátorát, mossa le a motort friss vízzel és törölje azt végig száraz törlőkendővel. Tároláshoz javallott, hogy a Spirit csónakmotort és akkumulátorát Spirit hordtáskában tartsa megállítva a porosodást és a párát. Mindig tartsa a motort és az akkumulátort száraz helyen.
Mielőtt hosszabb időre (pl. téli tárolás) elrakná az akkumulátort annak be kell állítani a töltöttségi szintjét. Ennek értéke legyen 40 - 60 % között. Ha ennél magasabb lenne, akkor merítsük, ha ennél alacsonyabb, akkor töltsük az akkumulátort. Továbbá javasoljuk, hogy pincehőmérsékleten tároljuk az akkupakkot. Mindezek mellett három havonta ellenőrizzük az akkumulátor töltöttségi szintjét. A tárolás során sem a teljes töltöttség, sem az alacsony töltöttség nem tesz jót az akkumulátor élettartamának.

5. A távvezérlőnek szüksége van töltésre?
A legtöbb esetben nem kell tölteni a távvezérlőt. A Spirit távvezérlőben egy lítium-ion akkumulátor van ami általában 1 évig bírja töltés vagy napfény nélkül. A távvezérlőn található egy napelem, amely tölti a távvezérlőt napos időben, tehát a távvezérlő nehezen merül le.

6. Milyen típusú a Spirit akkumulátor?
A Spirit akkumulátor egy lítium-ion polimer akkumulátor.

7. Használhatok másik akkumulátort a Spirit akkumulátor helyett?
Nem, ugyanis a Spirit 1.0 külmotor kommunikál az akkumulátorral. Más akkumulátor nem kompatibilis ezzel a rendszerrel. A kimeneti áram csatlakozó és a Spirit csónakmotor csatlakozó egyedi, és csak a Spirit akkumulátor tudja pontosan továbbítani az információt a Spirit csónakmotornak.
De a szolártöltő használatával további 12 V-os akkumulátor csatlakoztatható a Spirit akkumulátorhoz.

8. Milyen csónakok, hajók kompatibilisek a Spirit 1.0-val?
A Spirit 1.0 egy 1 kW-os elektromos külmotor, ami ugyanazokra képes amire egy 3 lóerős benzines külmotor, csak annál könnyebb. Emellett elegendő mértékű meghajtást biztosít egy 10 láb hosszú csónaknak vagy akár egy horgászcsónaknak is. Valamint tökéletesen működik kiegészítő erőforrásként is több tonnás hajókon.

9. Milyen nehéz a csónakmotor és az akkumulátor?
A motor 10 kg, az akkumulátor 9 kg, tehát az egész csak 19 kg összesen. A Spirit 1.0 könnyen szállíthatóra lett tervezve. Könnyű súlya mellett még egyszerűen össze is csukható.

10. Milyen messzire tudok eljutni egy teljesen feltöltött Spirit akkumulátorral?
Ez függ az aktuális sebességtől, a terheléstől és az időjárástól. Különböző csónakok esetén különböző távokra tudunk eljutni. Az alábbi teljesítmény táblázat mutatja a mért adatokat egy 12 láb (3,65 méter) hosszú alumíniumcsónak esetében ami Spirit 1.0-val van felszerelve, meghajtva.

Spirit 1.0 külmotor Sebesség (csomó|mph) Távolság (tengeri mérföld|km)

Menetidő (óra)

Lassú sebesség mellett 2,3|4,3 36,8|68,8 16

Normál/Gazdaságos sebesség mellett

3,7|6,8 14,8|27,2 4
Maximum sebesség mellett 5,1|9,4 5,1|9,4 1

11. A motor jelzi a hátralévő menetidőt?
Igen. A valós hátralevő akkumulátor menetidő órákban van megjelenítve az LCD kijelzőn. A Spirit akkumulátor pontos hátralevő menetidő információt mutat az akkumulátor kapacitása és a feszültsége mellett. Ezek az információk mind az LCD kijelzőn jelennek meg.

12. Hogyan töltsem a Spirit akkumulátort?
A Spirit akkumulátorokhoz 3 féle töltő érhető el. Az első az ami a Spirit csónakmotorral érkezik a csomagban, ez az alapértelmezett töltő. A másik kettő a gyorstöltő és a szolár (napelemes) töltő.
Általános töltéshez ajánljuk a Spirit alapértelmezett töltőt vagy a Spirit gyorstöltőt. Abban az esetben ha szeretné megnövelni a hajózás időtartamát, akkor a Spirit összecsukható napelemet ajánljuk. E mellé kell még a hordozható szolár töltő is, mely összeköti a napelemet az akkumulátorral.
Az alapértelmezett töltőnek kb. 7 óra kell a teljes feltöltéshez, a gyorstöltőnek mindössze 3 óra szükséges.

13. Lehetséges a Spirit akkumulátort napelemről tölteni?
Igen. A Spirit akkupakk szolár töltőjével és a hozzá kapható összecsukható napelemekkel.
A napelemes töltő fogadni tud minden 12 - 35 V közötti bejövő feszültséget. Ajánljuk a Spirit összecsukható napelemet, amely speciálisan a Spirit akkumulátorok töltésére lett kifejlesztve.

14. Lehetséges, hogy a Spirit akkumulátort egy 12 V-os áramforrásról töltsem?
Igen, ez megtehető a Spirit napelemes töltésvezérlő segítségével. A szolár töltő úgy lett tervezve, hogy napelemek nélkül is használható legyen külső áramforrásról, mely lehet egy 12 V-os akkumulátor, de akár az autónk 12 V-os szivargyújtója is. A maximum bemenő áram a napelemes töltésvezérlőn 10 A, szóval a maximum töltőteljesítmény 120 W.

15. Tölthetem a Spirit akkumulátoromat egy másik, nem Spirit akkumulátorhoz gyártott töltővel?
Nem. Biztonsági okokból nem ajánljuk, hogy más töltővel töltse a Spirit akkumulátort. A helytelen töltő használatának megelőzése érdekében a töltőcsatlakozó és a töltőkábel egyediek.

16. Milyen hosszú a várható élettartama a Spirit akkumulátoroknak?
Az elméleti élettartama a Spirit akkumulátoroknak 25°C-os környezeti hőmérsékleten tesztelve több mint 800 ciklus 20%-os kapacitás veszteséggel. Azaz az eredetileg 1014 Wh-ás akkumulátor 800 ciklus után még 815 Wh-át tud tárolni.

17. Milyen hosszú a garanciális idő a Spirit modellekre?
Az összes Spirit motor és Spirit akkumulátor garanciája 2 év de csak nem kereskedelmi célú felhasználás esetén.

18. Melyek az előnyei a Spirit 1.0-nak a benzines külmotorokhoz képest?
A legtöbb szempontból a Spirit 1.0 elektromos külmotor jobb mint a benzines változatok.
  • "Elektromos energiával hajtva" azt jelenti, hogy a Spirit 1.0 egy környezetbarát, tiszta motor. Az összes ePropulsion elektromos csónakmotor, köztük a Spirit 1.0 is teljesen káros anyag kibocsájtás mentes távol tartva használóját az egészségre káros olajtól, füsttől.
  • A Spirit 1.0 a legkönnyebben szállítható és a leghalkabb 3 lóerős külmotor, nemcsak a benzines motorokhoz képest, hanem a többi rivális elektromos csónakmotornál is jobb. A zajszintje mindössze 55 dB, közel észrevehetetlen a hajózás közben, szóval nem kell elviselnie a hangos zajokat.
  • Ezek mellett az egész szett (mely tartalmazza a Spirit csónakmotort és a Spirit akkumulátort) csak 19 kg, ami sokkal könnyebb és felhasználóbarátabb a könnyű szállítási kialakítása miatt, ezzel sokkal egyszerűbbé téve a szállítását és felszerelését a hajóra.
  • A Spirit 1.0 két változatban, táv- és kézikaros kapható. Mindkét verziónak van egy LCD kijelzője ami mutatja a hátralévő üzemidő mértékét és információkat nyújt a rendszer aktuális állapotáról.
  • Az karbantartás szükségtelensége is egy pozitívuma a Spirit 1.0-nak, köszönhetően a közvetlen meghajtásnak, ami megkíméli Önt sok órányi karbantartástól és ennek költségeitől.
  • Az elektromos motorok hatékonysága lényegesen csökkenti az energia pazarlást, ami hatalmas egy belső égésű benzines motor esetében.

19. Milyen szárhosszúság elérhető a Spirit motorokhoz?
Kétféle szárhossz elérhető a Spirit motorokhoz: Hosszú szárhossz (75 cm / 29.5 inch) és a rövid szárhossz (62.5 cm / 24.5 inch).

20. Hogy döntsem el melyik szárhossz lenne a legjobb a csónakomhoz?
A motor felszerelése után a Spirit propeller teteje és a vízszint távolsága a lényeg. Ha a távolság 100 - 150 mm között van, akkora a szárhossz megfelelő. Ha a távolság kisebb mint 100 mm, akkor próbáljon ki egy hosszú szárhosszú modellt. Ha a távolság nagyobb, mint 150 mm, akkor próbáljon ki egy rövid szárhosszú modellt.

Spirit szárhossz

21. A Spirit csónakmotor sós vízben is használható?
Igen, minden ePropulsion csónakmotor, köztük a Spirit, úgy lett kifejlesztve, hogy használható legyen édes és sós vízben egyaránt. A szükséges anód és a korróziógátló kialakítás garantálja a motor teljesítményét sós vízben is.

22. Lehetséges, hogy távolabb tegyem az akkumulátort a motortól?
Igen, messzebb rakhatja egymástól az akkumulátort és a motort egy 2 méteres toldókábel segítségével. Ehhez használhatja a Spirit tápkábelt, hogy csatlakoztathassa a Spirit akkumulátort és a Spirit csónakmotort. Ez lehetővé teszi az akkumulátor elhelyezését bárhova 2 méteren belül. A motor ugyanazt a teljesítményt fogja biztosítani ebben az esetben is.

23. Mit tartalmaz a Spirit csomag?

Tartalmi lista - Spirit 1.0 kézikaros verzió
Tételek Darab
Csónakmotor (fő rész) 1 db
Akkumulátor 1 db
Akkumulátor töltő* 1 db
Mágneses kulcs (halott ember kapcsoló) 2 db
Kormányzár 2 db
Használati utasítás 1 db

Tartalmi lista - Spirit 1.0 távkaros verzió
Tétel Darab
Csónakmotor (fő rész) 1 db
Akkumulátor 1 db
Akkumulátor töltő* 1 db
Mágneses kulcs (halott ember kapcsoló) 2 db
Kormányzár 2 db
Összekötő kar 1 db
Távvezérlő 1 db
Távkar rögzítési útmutató 1 db
Használati útmutató 1 db

*A töltő ami a Spirit csomagban szerepel egy Spirit alapértelmezett töltő. Ha szüksége van gyorstöltőre, kérjük egy külön rendelésben vásárolja meg.

24. Milyen egyéb kiegészítők elérhetőek a Spirit modellekhez?
IDE kattintva megtekintheti őket.

Adatok
Teljesítmény
1 kW
Típus
Spirit
Kiviteli mód
EVO
Szárhossz
Rövid (S)
Kormányzási mód
Távkar
Gyártó
ePropulsion
Cikkszám
EP_SPIRIT-EVO-S-R
Tömeg
11 kg/db
Videók
Összeszerelés és beüzemelés:
Hatótáv tesztelés:
Akkupakk csere a vízen:
A végtelen erő :-)
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!