Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/301-2178

ePropulsion

FIGYELEM! 2021. január 1-től a Spirit és Navy külmotorjainkat csak adószámmal rendelkező vásárlóinknak tudjuk értékesíteni. Ennek oka, hogy a gyártó (ePropulsion) kettő év garanciát biztosít, míg a 2021-ben hatályba lépő új hazai fogyasztóvédelmi rendelet az árszint miatt (250.000,-Ft értékhatártól) ezekre a termékekre három év garanciát tesz kötelezővé. A plussz egy év emeli a kereskedői kockázatot, mely egyben árfelhajtó hatást is generál - ezt pedig mi nem szeretnénk támogatni. Így állhat elő majd az az eset is, hogy külföldről olcsóbb lesz beszerezni a termékeket a drágább szállítási költségek ellenére is.

ePropulsion elektromos csónakhajtás

Az ePropulsion Spirit 1.0-t legfeljebb 1,5 tonnás kísérőhajók, gumicsónakok, dingik, vitorláshajók meghajtására tervezték, tolóereje egy 3 lóerős benzines csónakmotoréhoz hasonló. A motorfejen elhelyezett és a töltéshez levehető lítium-polimer akkumulátor egy töltéssel kétszer olyan hosszú menetidőt kínál, mint más elektromos motorok. A motor nagyon csendes  - zajkibocsátása legfeljebb mindössze max. 60 dB -, biztonsággal kezelhető, és ha az akkumulátor véletlenül a vízbe esne, akkor sem süllyed el és nem hibásodik meg! A motor szállításához az akkumulátor kivehető, és a kormányrúd lehajtható. A motor tömege akkumulátor nélkül csupán 9,8 kg, az akkumulátoré nagyjából ugyanennyi, így a két alkatrész cipelésekor a terhelés kiegyensúlyozott. Az akkumulátor töltöttségét beépített elektronikai egység mutatja. Nincs szükség rendszeres karbantartásra! A Spirit 1.0 háromféle szárhosszal, kormányrúd- vagy távkapcsolással kapható.

A vezeték nélküli, LCD képernyővel ellátott távvezérlő információt nyújt a felhasználónak a fennmaradó akkumulátorkapacitásról, a valós idejű feszültség és bemeneti teljesítmény értékekről. A képernyő egyidejűleg napelem, amely napos időben gondoskodik az akkumulátor energiaellátásáról. A távvezérlő a távkapcsolású motorok szállítási tartozéka.


 
13termék

Spirit

1. Vízálló-e a Spirit csónakmotor?
Igen, minden Spirit csónakmotor vízálló. Sőt a Spirit csónakmotor akkumulátor is IP67-es védettségű. Ez azt jelenti, hogy védve van a káros poroktól, és elsüllyedés esetén az akkumulátor akár 30 percig is kibírja víz alatt 1 méter mélységben. Ha a Spirit akkumulátor vízbe esne sincs gond, mert az úszik a víz felszínén.

2. Igényel a Spirit 1.0 rendszeres karbantartást?
Nem, a Spirit 1.0-t úgy tervezték, hogy az élettartama végéig karbantartás mentes legyen.
Birtokában lenni egy Spirit 1.0-nak azért is előnyös, mert ezzel a motorral nem kevés pénzt és időt spórolhatunk a karbantartások elmaradása miatt. 
Ezeket a tippeket követve növelhetjük csónakmotorunk élettartamát:

  • tisztítsa le a motort friss vízzel minden használat után, és törölje le száraz törlőkendővel;
  • ellenőrizze és esetenként cserélje le az anódot. Egy anód általában 3-5 évig jó mielőtt elfogyna és le kellene cserélni.

3. Tudom tölteni a Spirit akkumulátort miközben az épp energiát biztosít a motornak út közben?
Igen, a Spirit akkumulátoroknak több csatlakozója (töltő és kimenő) is van, melyekhez egyidejűleg is csatlakozni lehet. Azaz miközben a motort használjuk tölthetjük is az akkut.
Egy nyári napon érdemes csatlakoztatni a Spirit akkumulátorhoz egy Spirit napelemet hajókázás közben, ezzel az akkumulátor töltöttsége fenntartható akár egész napig is gazdaságos sebesség mellett.

4. Hosszabb idejű tárolás esetén mi a teendő elrakás előtt?
Mielőtt hosszú távon tárolni akarja a Spirit motort és akkumulátorát, mossa le a motort friss vízzel és törölje azt végig száraz törlőkendővel. Tároláshoz javallott, hogy a Spirit csónakmotort és akkumulátorát Spirit hordtáskában tartsa megállítva a porosodást és a párát. Mindig tartsa a motort és az akkumulátort száraz helyen.
Mielőtt hosszabb időre (pl. téli tárolás) elrakná az akkumulátort annak be kell állítani a töltöttségi szintjét. Ennek értéke legyen 40 - 60 % között. Ha ennél magasabb lenne, akkor merítsük, ha ennél alacsonyabb, akkor töltsük az akkumulátort. Továbbá javasoljuk, hogy pincehőmérsékleten tároljuk az akkupakkot. Mindezek mellett három havonta ellenőrizzük az akkumulátor töltöttségi szintjét. A tárolás során sem a teljes töltöttség, sem az alacsony töltöttség nem tesz jót az akkumulátor élettartamának.

5. A távvezérlőnek szüksége van töltésre?
A legtöbb esetben nem kell tölteni a távvezérlőt. A Spirit távvezérlőben egy lítium-ion akkumulátor van ami általában 1 évig bírja töltés vagy napfény nélkül. A távvezérlőn található egy napelem, amely tölti a távvezérlőt napos időben, tehát a távvezérlő nehezen merül le.

6. Milyen típusú a Spirit akkumulátor?
A Spirit akkumulátor egy lítium-ion polimer akkumulátor.

7. Használhatok másik akkumulátort a Spirit akkumulátor helyett?
Nem, ugyanis a Spirit 1.0 külmotor kommunikál az akkumulátorral. Más akkumulátor nem kompatibilis ezzel a rendszerrel. A kimeneti áram csatlakozó és a Spirit csónakmotor csatlakozó egyedi, és csak a Spirit akkumulátor tudja pontosan továbbítani az információt a Spirit csónakmotornak.
De a szolártöltő használatával további 12 V-os akkumulátor csatlakoztatható a Spirit akkumulátorhoz.

8. Milyen csónakok, hajók kompatibilisek a Spirit 1.0-val?
A Spirit 1.0 egy 1 kW-os elektromos külmotor, ami ugyanazokra képes amire egy 3 lóerős benzines külmotor, csak annál könnyebb. Emellett elegendő mértékű meghajtást biztosít egy 10 láb hosszú csónaknak vagy akár egy horgászcsónaknak is. Valamint tökéletesen működik kiegészítő erőforrásként is több tonnás hajókon.

9. Milyen nehéz a csónakmotor és az akkumulátor?
A motor 10 kg, az akkumulátor 9 kg, tehát az egész csak 19 kg összesen. A Spirit 1.0 könnyen szállíthatóra lett tervezve. Könnyű súlya mellett még egyszerűen össze is csukható.

10. Milyen messzire tudok eljutni egy teljesen feltöltött Spirit akkumulátorral?
Ez függ az aktuális sebességtől, a terheléstől és az időjárástól. Különböző csónakok esetén különböző távokra tudunk eljutni. Az alábbi teljesítmény táblázat mutatja a mért adatokat egy 12 láb (3,65 méter) hosszú alumíniumcsónak esetében ami Spirit 1.0-val van felszerelve, meghajtva.

Spirit 1.0 külmotor Sebesség (csomó|mph) Távolság (tengeri mérföld|km)

Menetidő (óra)

Lassú sebesség mellett 2,3|4,3 36,8|68,8 16

Normál/Gazdaságos sebesség mellett

3,7|6,8 14,8|27,2 4
Maximum sebesség mellett 5,1|9,4 5,1|9,4 1

11. A motor jelzi a hátralévő menetidőt?
Igen. A valós hátralevő akkumulátor menetidő órákban van megjelenítve az LCD kijelzőn. A Spirit akkumulátor pontos hátralevő menetidő információt mutat az akkumulátor kapacitása és a feszültsége mellett. Ezek az információk mind az LCD kijelzőn jelennek meg.

12. Hogyan töltsem a Spirit akkumulátort?
A Spirit akkumulátorokhoz 3 féle töltő érhető el. Az első az ami a Spirit csónakmotorral érkezik a csomagban, ez az alapértelmezett töltő. A másik kettő a gyorstöltő és a szolár (napelemes) töltő.
Általános töltéshez ajánljuk a Spirit alapértelmezett töltőt vagy a Spirit gyorstöltőt. Abban az esetben ha szeretné megnövelni a hajózás időtartamát, akkor a Spirit összecsukható napelemet ajánljuk. E mellé kell még a hordozható szolár töltő is, mely összeköti a napelemet az akkumulátorral.
Az alapértelmezett töltőnek kb. 7 óra kell a teljes feltöltéshez, a gyorstöltőnek mindössze 3 óra szükséges.

13. Lehetséges a Spirit akkumulátort napelemről tölteni?
Igen. A Spirit akkupakk szolár töltőjével és a hozzá kapható összecsukható napelemekkel.
A napelemes töltő fogadni tud minden 12 - 35 V közötti bejövő feszültséget. Ajánljuk a Spirit összecsukható napelemet, amely speciálisan a Spirit akkumulátorok töltésére lett kifejlesztve.

14. Lehetséges, hogy a Spirit akkumulátort egy 12 V-os áramforrásról töltsem?
Igen, ez megtehető a Spirit napelemes töltésvezérlő segítségével. A szolár töltő úgy lett tervezve, hogy napelemek nélkül is használható legyen külső áramforrásról, mely lehet egy 12 V-os akkumulátor, de akár az autónk 12 V-os szivargyújtója is. A maximum bemenő áram a napelemes töltésvezérlőn 10 A, szóval a maximum töltőteljesítmény 120 W.

15. Tölthetem a Spirit akkumulátoromat egy másik, nem Spirit akkumulátorhoz gyártott töltővel?
Nem. Biztonsági okokból nem ajánljuk, hogy más töltővel töltse a Spirit akkumulátort. A helytelen töltő használatának megelőzése érdekében a töltőcsatlakozó és a töltőkábel egyediek.

16. Milyen hosszú a várható élettartama a Spirit akkumulátoroknak?
Az elméleti élettartama a Spirit akkumulátoroknak 25°C-os környezeti hőmérsékleten tesztelve több mint 800 ciklus 20%-os kapacitás veszteséggel. Azaz az eredetileg 1014 Wh-ás akkumulátor 800 ciklus után még 815 Wh-át tud tárolni.

17. Milyen hosszú a garanciális idő a Spirit modellekre?
Az összes Spirit motor és Spirit akkumulátor garanciája 2 év de csak nem kereskedelmi célú felhasználás esetén.

18. Melyek az előnyei a Spirit 1.0-nak a benzines külmotorokhoz képest?
A legtöbb szempontból a Spirit 1.0 elektromos külmotor jobb mint a benzines változatok.
  • "Elektromos energiával hajtva" azt jelenti, hogy a Spirit 1.0 egy környezetbarát, tiszta motor. Az összes ePropulsion elektromos csónakmotor, köztük a Spirit 1.0 is teljesen káros anyag kibocsájtás mentes távol tartva használóját az egészségre káros olajtól, füsttől.
  • A Spirit 1.0 a legkönnyebben szállítható és a leghalkabb 3 lóerős külmotor, nemcsak a benzines motorokhoz képest, hanem a többi rivális elektromos csónakmotornál is jobb. A zajszintje mindössze 55 dB, közel észrevehetetlen a hajózás közben, szóval nem kell elviselnie a hangos zajokat.
  • Ezek mellett az egész szett (mely tartalmazza a Spirit csónakmotort és a Spirit akkumulátort) csak 19 kg, ami sokkal könnyebb és felhasználóbarátabb a könnyű szállítási kialakítása miatt, ezzel sokkal egyszerűbbé téve a szállítását és felszerelését a hajóra.
  • A Spirit 1.0 két változatban, táv- és kézikaros kapható. Mindkét verziónak van egy LCD kijelzője ami mutatja a hátralévő üzemidő mértékét és információkat nyújt a rendszer aktuális állapotáról.
  • Az karbantartás szükségtelensége is egy pozitívuma a Spirit 1.0-nak, köszönhetően a közvetlen meghajtásnak, ami megkíméli Önt sok órányi karbantartástól és ennek költségeitől.
  • Az elektromos motorok hatékonysága lényegesen csökkenti az energia pazarlást, ami hatalmas egy belső égésű benzines motor esetében.

19. Milyen szárhosszúság elérhető a Spirit motorokhoz?
Kétféle szárhossz elérhető a Spirit motorokhoz: Hosszú szárhossz (75 cm / 29.5 inch) és a rövid szárhossz (62.5 cm / 24.5 inch).

20. Hogy döntsem el melyik szárhossz lenne a legjobb a csónakomhoz?
A motor felszerelése után a Spirit propeller teteje és a vízszint távolsága a lényeg. Ha a távolság 100 - 150 mm között van, akkora a szárhossz megfelelő. Ha a távolság kisebb mint 100 mm, akkor próbáljon ki egy hosszú szárhosszú modellt. Ha a távolság nagyobb, mint 150 mm, akkor próbáljon ki egy rövid szárhosszú modellt.

Spirit szárhossz

21. A Spirit csónakmotor sós vízben is használható?
Igen, minden ePropulsion csónakmotor, köztük a Spirit, úgy lett kifejlesztve, hogy használható legyen édes és sós vízben egyaránt. A szükséges anód és a korróziógátló kialakítás garantálja a motor teljesítményét sós vízben is.

22. Lehetséges, hogy távolabb tegyem az akkumulátort a motortól?
Igen, messzebb rakhatja egymástól az akkumulátort és a motort egy 2 méteres toldókábel segítségével. Ehhez használhatja a Spirit tápkábelt, hogy csatlakoztathassa a Spirit akkumulátort és a Spirit csónakmotort. Ez lehetővé teszi az akkumulátor elhelyezését bárhova 2 méteren belül. A motor ugyanazt a teljesítményt fogja biztosítani ebben az esetben is.

23. Mit tartalmaz a Spirit csomag?

Tartalmi lista - Spirit 1.0 kézikaros verzió
Tételek Darab
Csónakmotor (fő rész) 1 db
Akkumulátor 1 db
Akkumulátor töltő* 1 db
Mágneses kulcs (halott ember kapcsoló) 2 db
Kormányzár 2 db
Használati utasítás 1 db

Tartalmi lista - Spirit 1.0 távkaros verzió
Tétel Darab
Csónakmotor (fő rész) 1 db
Akkumulátor 1 db
Akkumulátor töltő* 1 db
Mágneses kulcs (halott ember kapcsoló) 2 db
Kormányzár 2 db
Összekötő kar 1 db
Távvezérlő 1 db
Távkar rögzítési útmutató 1 db
Használati útmutató 1 db

*A töltő ami a Spirit csomagban szerepel egy Spirit alapértelmezett töltő. Ha szüksége van gyorstöltőre, kérjük egy külön rendelésben vásárolja meg.

24. Milyen egyéb kiegészítők elérhetőek a Spirit modellekhez?
IDE kattintva megtekintheti őket.

Navy

1. Milyen rendszeres karbantartásra van szüksége a Navy csónakmotornak?
A Navy 3.0 közvetlen meghajtású kivitelének köszönhetően a Navy csónakmotor nem igényel különösebb karbantartást. A Navy 6.0 csak minimális karbantartást igényel, itt a hajtóműolajat kell cserélni minden 100. üzemóra elteltével.
Ezeket a tippeket követve növelhetjük csónakmotorunk élettartamát:

   • tisztítsa le a motort friss vízzel minden használat után, és törölje le száraz törlőkendővel;
   • ellenőrizze és szükség esetén cserélje le az anódot. Egy anód általában 3-5 évig jó mielőtt elfogyna és le kellene cserélni.

2. Mit kell tennem mielőtt elraknám huzamosabb időre a Navy csónakmotort és a Navy akkumulátort?
Mielőtt hosszabb időre félrerakná, tisztítsa le a motort friss vízzel és törölje le száraz törlőkendővel. A motort és az akkumulátort mindig tartsa száraz és szellőztetett helyen.
Mielőtt hosszabb időre (pl. téli tárolás) elrakná az akkumulátort annak be kell állítani a töltöttségi szintjét. Ennek az értéke legyen 40 - 60 % között. Ha ennél magasabb lenne, akkor merítsük, ha ennél alacsonyabb, akkor töltsük az akkumulátort. Továbbá javasoljuk, hogy pincehőmérsékleten tárolja az akkupakkot. Mindezek mellett három havonta ellenőrizzük az akkumulátor töltöttségi szintjét. A tárolás során sem a teljes töltöttség, sem az alacsony töltöttségi szint nem tesz jót az akkumulátor élettartamának.

3. Vízálló a Navy csónakmotor?
Igen, a Navy 3.0 valamint a Navy 6.0 csónakmotorok vízállóak, az akkumulátoruk pedig IP67-es besorolással rendelkezik. A Navy 6.0 tetején találhat lyukakat, de ettől még minden komponens ami a motoron belül van vízálló.

4. Milyen típusú a Navy akkumulátor?
Az ePropulsion prémium minőségű lítium-ion akkumulátor cellákat használ a Navy akkumulátoraiban, mely 3042 Wh (46,8 V × 65 A) energia tárolására alkalmas. Navy 3.0 esetén elég 1 akkumulátor, a Navy 6.0 esetén viszont 2 párhuzamosan összekötött akkumulátorra lesz szüksége a rendeltetésszerű működés eléréséhez.

5. A motor pontos hátralevő üzemidőt mutat?
Igen, a hátralevő üzemidő a távvezérlő vagy a kormányrúd LCD kijelzőjén látható.

6. Milyen méretű csónakhoz, hajóhoz használható a Navy 3 vagy a Navy 6?
A Navy 3.0 széles körben használható kis és közepes méretű csónakokhoz 3 tonnáig, a Navy 6.0 pedig a legtöbb hajóval kompatibilis 6 tonna alatt.

7. Melyek az előnyei a Navy csónakmotornak a benzines (belsőégésű) motorokhoz képest?
A Navy elektromos csónakmotor a legtöbb szempontból jobb mint a benzines motorok.
'Elektromos energiával hajtva' azt jelenti, hogy a Navy csónakmotorok teljesen környezetbarátak és tiszták.
A Navy motor sokkal csendesebb mint egy benzines csónakmotor. A zajszint a Navy 3.0-nál mindössze 60 dB.
További előnye, hogy minden Navy csónakmotor kétféle vezérléssel használható. Az egyik a távvezérléses, a másik a kézikaros kormányzás, irányítás. Mindkét kivitel esetében van LCD kijelző amely mutatja az akkumulátor töltöttségét, a feszültségét, a hajó sebességét, a hátralevő üzemidőt/távolságot, stb.
Emellett ha Navy csónakmotort használ sok pénzt és időt megspórolhat az alacsony karbantartásigény miatt.

8. Milyen szárhossz elérhető a Navy csónakmotorokhoz?
Kétféle szárhosszal kaphatóak a Navy csónakmotorok: hosszú szárhossz (765 mm) és rövid szárhossz (640 mm).

9. Hogyan dönthetem el milyen szárhosszra lenne szükségem?
A Navy csónakmotor felszerelése után a propeller teteje és a vízszint távolságát kell ellenőrizni, mely 100 - 150 mm között legyen. Ha a távolság kisebb mint 100 mm, akkor egy hosszú szárhosszú modell kell. Ha a távolság nagyobb, mint 150 mm, akkor egy rövid szárhosszú változat kell. Amennyiben kavitáció jelentkezne, úgy javasoljuk a kavitációs lemez használatát, mely webshopunkban itt elérhető.

Navy szárhossz választás

10. Használhatok más fajta töltőt a Navy akkumulátorok töltéséhez?
Nem, nem ajánljuk hogy más fajta töltőt használjon a Navy akkumulátorok töltéséhez biztonsági okokból. Csak az ePrpoulsion speciális töltők engedélyezettek a Navy akkumulátorokhoz.

11. Használhatok más akkumulátort a Navy csónakmotor meghajtásához?
Igen, a Navy csónakmotorok más fajta akkumulátorokkal is működnek, de csak olyanokkal amiknek az alap adatai megegyeznek az eredetivel, ilyen a feszültség, áramerősség és kapacitás.
A Navy csónakmotorok 39 - 60 V közötti feszültséget fogadnak el. Eltekintve az akkumulátor feszültségtől, meg kell bizonyosodnia róla, hogy az akkumulátor kapacitása fedezni tudja-e a motor energiaszükségletét. Ha Navy 3.0-t birtokol, akkor az akkumulátornak folyamatos 3 kW-os teljesítményt kell biztosítania.
Ha az akkumulátor megfelel minden előírásnak, akkor a használat előtt konfigurálnia kell a távvezérlőt vagy a kormányrudat, hogy megfelelően működjön. Keresse meg az akkumulátor konfigurálási szekcióját a Navy használati útmutatóban. Amennyiben a Navy akkumulátort választja, akkor csak csatlakoztatnia kell a kommunikációs kábelt és az akkumulátor automatikusan konfigurálódik a rendszerhez.

12. Használhatom a Navy akkumulátort más eszköz ellátásához?
Igen, de csak azokhoz amelyek hasonlóak a Navy akkumulátor specifikációihoz.

13. Használható a Navy csónakmotor sós vízben?
Igen, az összes ePropulsion motor, köztük a Navy is, úgy lett kifejlesztve, hogy édes és sós vízben egyaránt helytálljon.

14. Szükséges a Navy csónakmotor működtetéséhez a kommunikációs kábel?
Nem feltétlen szükséges, mert a Navy csónakmotor tud vezeték nélkül is kommunikálni a távvezérlővel vagy a kormányrúddal. Ha olyan helyen járna ahol a vezeték nélküli jelet megzavarhatja valami, akkor ajánljuk hogy használjon kommunikációs kábelt.

15. A Navy kormányrúd / Navy távvezérlő igényel töltést?
A legtöbb esetben nincs szüksége töltésre a Navy kormányrúdnak / távvezérlőnek, mert mindkettőben vagy egy beépített lítium-ion akkumulátor ami normál körülmények között kb. 1 évig bírja töltés vagy napfény nélkül. Ezen felül a kormányrúdban / távvezérlőben van egy-egy beépített napelem, amely a napos időben tölti a beépített akkumulátort.
Emellett ha nem egy napos időt fog ki, akkor útközben tudja tölteni a kormányrudat / távvezérlőt a kommunikációs kábel segítségével is.

16. Fog rendszerinformációkat mutatni az LCD kijelző, ha nem a Navy akkumulátort használom?
Igen, amikor a megfelelő specifikációjú akkumulátort használja a Navy csónakmotorhoz, akkor az LCD kijelző mutat közelítőleges akkumulátor információkat is.

17. Használhatok kettő Navy csónakmotort egy csónakon?
Igen, két egyforma Navy csónakmotor kétszer nagyobb teljesítményt fog nyújtani a csónakjának.

18. Mi a Navy csónakmotor csomag tartalma?
A Navy csónakmotorok és a Navy kormányrúd / távvezérlő külön csomagban vannak, tehát külön rendelést kell ezekre leadnia.
Az alábbi két táblázatban láthatóak hogy melyik csomagok mit tartalmaznak.

Tartalmi lista - Navy 3.0 csónakmotor
Tétel Darab
Csónakmotor (fő rész + propeller) 1 szett
Villáskulcs szett 1 szett
Akkumulátor összekötő kábel 3 db
Fő kapcsoló kábel 1 db
Használati utasítás és garancia kártya 1 szett

Tartalmi lista - Navy 6.0 csónakmotor
Tétel Darab
Csónakmotor (fő rész) 1 szett
Propellerek (nagy hajlásszög és kis hajlásszög) 1 szett
Villáskulcs szett 1 szett
Akkumulátor összekötő kábel 3 db
Fő kapcsoló kábel 1 db
Használati utasítás és garancia kártya 1 szett

19. Lehetséges, hogy a Navy motort használjuk kormányrúddal és távvezérlővel?
Igen, minden Navy csónakmotor úgy lett tervezve, hogy mindkét vezérléssel kompatibilis legyen. A Navy távvezérlő és a Navy kormányrúd felcserélhető, ezért a felhasználónak kényelmes megoldást nyújt. Például ha egy Navy 3.0 kormányrúddal vezérelt verziónk van, és szüksége lenne egy távvezérlőre is, akkor csak vennie kell egy távvezérlőt ahelyett hogy egy újabb motort kellene vásárolnia.

20. Milyen kiegészítők járnak a Navy modellekhez?
IDE
kattintva megtekintheti az összes Navy kiegészítőt.

A dilemma Torqeedo vagy ePropulsion? A válasz ebben a videóban van:

Szűrés
Teljesítmény
Típus
Kiviteli mód
Szárhossz
Kormányzási mód
Termék státusza