Fali töltők

Fali töltő, gyorstöltő, töltőállomás, otthoni töltés

Kérem válasszon a gyártói termékcsoportokból:

Tovább

TUDÁSTÁR »

A fali töltőkészülékeket otthon (otthontöltés) vagy parkolókban (közösségi vagy zártkörű) használjuk.

Ezek a töltők általában 32 A-ig engedik a töltőáram nagyságát emelkedni, mely áramkorlát mobiltelefonos applikáció vagy beépített kapcsolók segítségével állítható, csökkenthető. A fix kábeles változatok azt a kényelmet is biztosítják számunkra, hogy nem kell elővenni külön töltőkábelt az autó csatlakoztatásához.

Abban az esetben, amikor a ház villamos rendszere túlterheltté válna az autótöltés miatt, mert egyéb fogyasztókkal (villanysütő, vasaló, stb.) egyidejűleg töltenénk az autónk, lehetőség van az időzített töltés használatára. A töltést arra az időintervallumra állítsuk,  amikor biztosan nem használjuk ezen fogyasztókat, amikor pl. alszik a ház.

Az igazán okos, fejlett otthoni töltőrendszerek állandóan monitorozzák az épület fogyasztását és ehhez igazítják a töltési teljesítmény nagyságát. Azaz mindig csak akkora áramerősséggel töltődik az autó, ami nem zavarja otthonunk egyéb fogyasztóinak működtetését. Ergo minden napszakban tölthető a jármű.

Nagyobb teljesítményű töltő vásárlása előtt javasolt a konzultáció, hogy a meglévő hálózatunk alkalmas-e a megnövekedett áramigény kiszolgálására. Okos otthoni megoldásokkal a hálózatbővítés elkerülhetővé válhat.

GYÁRTÓK

A Duosida termék a kínai Uchen cég márkaneve. A gyártó a Baoan cégcsoport tagja, mely többek között csúcstechnológiás termék tervezésével és gyártásával valamint megújuló energiával foglalkozik.

A Webasto német céget leginkább a járművekbe szánt klíma és állófűtéseiről ismerhetjük. Néhány éve kezdték el a Pure és Live elektromos autó töltőiket fejleszteni és gyártani.

Az ABB egy svájci székhelyű, energetikával foglalkozó cég. Az elektromos közlekedés infrastruktúrális fejlesztésében jelentős szereppel bír. Otthoni töltés esetében az EVLunic, míg a villámtöltés okán a Terra töltőállomásait ismerhetjük. Mindezek mellett számos cégnek végez fejlesztéseket, mint például az Ionity (350 kW töltőteljesítmény!).

Tovább