Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/301-2178

TUDÁSTÁR

Xolta akkumulátor rendszer vállalati környezetben

2021.12.08 09:14
Xolta  akkumulátor rendszer vállalati környezetben

Egy Dán példán keresztül mutatjuk be, hogyan lehet élhető zöld vállalkozást üzemeltetni Xolta rendszerű energiatárolókkal.

A NYERESÉG 20%-ÁT ZÖLD ÁTALAKÍTÁSRA FORDÍTJÁK

A Haarup Maskinfabriknál, ahol keverőgépeket gyártanak az építőipar számára, az igazgató és tulajdonos, Hans Christensen magára vállalta a zöld átállást. Nemrég újabb 7 XOLTA akkumulátorral bővítette napelemes berendezését, és most már összesen 12 akkumulátor-rendszert telepített. Ez azt jelenti, hogy a gyár márciustól novemberig önellátó az energiával, és télen csak 50%-ban kell megvásárolnia az áramot. Egyszerűen azért, mert a XOLTA akkumulátorok tárolják a felesleges napenergiát, és szükség esetén felhasználják azt.

Ez pedig többek között éjszaka történik. A festőszint ventilátorai soha nem kapcsolnak ki, ahogy a fűtés sem, és a szerverek is folyamatosan működnek.

200 ÓRA, 14,5 MILLIÓ DK

Természetesen a teljes autóflotta is elektromos meghajtású.
"A zöld átalakítás jó üzlet. Nagyjából magunkat látjuk el energiával. És az energiafogyasztás sokkal kevesebb, mintha gázzal használnánk, mert a napelemek, a XOLTA akkumulátorok és a hőszivattyúk nagyon hatékonyak. Vállalkozásvezetőként azt is át kell gondolnod, hogy hosszú távon mibe kerülhet, ha nem a zöld utat választod. Ha a politikusok nem erőltetik ezt, akkor rajtunk múlik, hogy elinduljunk" - mondja Hans Christensen.

Ha egyesek azt gondolják, hogy a zöld átállás drága, nehéz és szakértelmet igényel, gondolják újra. Az elmúlt öt évben Hans Christensen összesen 200 saját munkaórát és a gyár nyereségének 20%-át fordította évente a Haarup Maskinfabrik sikeres zöld átalakításának befejezésére. Szerinte ez meglepően szerény erőfeszítés.

A JÓ BESZÁLLÍTÓK FONTOSAK

Hans Christensen számára azonban a siker a jó beszállítók kiválasztásán is múlik.
"Azért választottam a XOLTA-t, mint napelem-beszállítót, mert az akkumulátoraik egyszerűen működnek, és mert a vállalat itt, Dániában fejleszti és gyártja őket. Fontos számomra, hogy felhívhatom a XOLTA mérnökeit, hogy műszaki tanácsot kérjek - és esetleg új funkciót javasoljak a szoftverben. A zöld átállás bizonyos szinten mindannyiunk számára új terület, ezért jó, hogy szoros kapcsolatunk van a XOLTA-val. Együtt vagyunk benne" - zárja Hans Christensen.

forrás: xolta.com