Csónakmotorok

Spirit

1. Vízálló-e a Spirit csónakmotor?
Igen, minden Spirit csónakmotor vízálló és a Spirit csónakmotor akkumulátor IP67-es minősítésben részesül, ez azt jelenti, hogy védve van a káros poroktól, és elsüllyedés esetén az akkumulátor akár 30 percig is kibírja víz alatt 1 méter mélységben. Emellett a Spirit akkumulátor úsztatható a vizen akkor, ha bármi baleset történne.
2. Igényel a Spirit 1.0 rendszeres karbantartást?
Nem, a Spirit 1.0 úgy lett kialakítva, hogy a maximális élettartamának eléréséhez nem kell különösebb karbantartást végezni, köszönhetően a közvetlen meghajtásnak. Birtokolni egy Spirit 1.0-t azért előnyös, mert ezzel a motorral nem kevés pénzt és időt spórolhat a nem szükséges karbantartások miatt, ennél fogva Ön teljes mértékben élvezheti a hajózás tiszta örömét.
Emellett nem igényel rendszeres karbantartást. Ezeket a tippeket követve növelheti csónakmotorjának élettartamát:
   -Tisztítsa ki a motort friss vízzel minden használat után, és törölje le száraz törlőkendővel.
   -Nézze meg, esetenként cserélje le az anódot. Egy anód általában 3-5 évig működik mielőtt le kellene cserélni.
3. Tudom tölteni a Spirit akkumulátort miközben épp energiát biztosít a motornak út közben?
Igen, a Spirit akkumulátoroknak több töltő és kimenő csatlakozója van, ezért csatlakoztatni lehet a töltő portra egy töltő egységet miközben a motor meríti azt. Egy nyári napon érdemes csatlakoztatni a Spirit akkumulátorhoz egy Spirit napelemet hajókázás közben, ezzel az akkumulátor fenntartható akár egy egész napig is gazdaságos sebesség mellett.
4. Hosszabb idejű tárolás esetén mi a teendő elrakás előtt?
Mielőtt hosszú távon tárolni akarja a Spirit motort és akkumulátort, takarítsa ki a motort friss vízzel és törölje végig száraz törlőkendővel. Alapvető, hogy tegye el a Spirit csónakmotort és akkumulátort a Spirit hordtáskába, hogy megállítsa a porosodást és a párát. Mindig tartsa a motort és az akkumulátort száraz helyen.
Tárolás közben a Spirit akkumulátor töltöttsége le fog menni 40%-60%-ra. A teljes töltöttség és az alacsony töltöttség egyaránt jót tesz az akkumulátor élettartamának. Mielőtt elrakná az akkumulátort ajánlatos lemeríteni 40%-60%-ra, emellett minden 2-3. hónapban ellenőrizze az akkumulátor töltöttségi szintjét.
5 A távvezérlőnek szüksége van töltésre?
A legtöbb esetben nem kell tölteni a távvezérlőt. A Spirit távvezérlőbe be van építve egy lítium-ion akkumulátor ami általában 1 évig bírja töltés vagy napfény nélkül. Eltekintve attól, hogy a távvezérlőben található egy napelem, amely elősegíti, tölti a távvezérlőt napos időben, tehát a távvezérlő nehezen merül le.
6. Milyen típusú a Spirit akkumulátor?
A Spirit akkumulátor egy fajta lítium-ion polimer akkumulátor.

7. Használhatok másik akkumulátort a Spirit akkumulátor helyett?
Nem, a Spirit akkumulátor speciálisan a Spirit külmotoros csónakmotorhoz lett kifejlesztve, ezért másik akkumulátor nem kompatibilis a rendszerrel. A kimeneti áram csatlakozó és a Spirit csónakmotor csatlakozó egyedi, és csak a Spirit akkumulátor tudja pontosan továbbítani az információt a Spirit csónakmotornak. 

8. Milyen csónakok, hajók kompatibilisek a Spirit 1.0-hoz?
A Spirit 1.0 egy 1kW-os elektromos külmotor, ami ugyanazokra képes amire egy 3 lóerős benzines külmotor, csak annál könnyebb. Emellett biztosít elegendő mértékű meghajtást egy 10 láb hosszú csónaknak vagy akár egy horgászcsónaknak és tökéletesen működik egy kiegészítő erőforrásnak egy hajósnak 1.5 tonnáig. 

9. Milyen nehéz a csónakmotor és az akkumulátor?
A Spirit elektromos külmotor könnyű súllyal rendelkezik. A motor 10 kg, az akkumulátor 9 kg, tehát az egész csak 19 kg összesen. Szóval kevesebb erőbefektetést igényel a motor és az akkumulátor beszerelése vagy hordozása. A Spirit 1.0 könnyen szállíthatóra lett tervezve, szóval a könnyű súlya mellett még könnyítő szerepet játszik az összecsukható kormányrúd is.

10. Milyen messzire tudok utazni egy teljesen feltöltött Spirit akkumulátorral?
Ez függ az aktuális sebességtől, a távolságtól, terheléstől, időjárástól és a működési időtől, tehát a Spirit 1.0-val ez változó minden különböző csónak esetén. Az alábbi teljesítmény táblázat mutatja a mért adatokat egy 12 láb (3,65 méter) hosszú alumíniumcsónak esetében ami Spirit 1.0-val van felszerelve, meghajtva.
Spirit 1.0 külmotor Sebesség (csomó/kmph) Távolság (tengeri mérföld/km)

Menetidő (óra)

Lassú sebesség mellett 2,3/4,3 36,8/68,8 16

Normál/Gazdaságos sebsség mellett

3,7/6,8 14,8/27,2 4
Maximum sebesség mellett 5,1/9,4 5,1/9,4 1
11. A motor jelzi a valós idejű hátralévő menetidőt?
A valós hátralevő akkumulátor menetidő órákban van megjelenítve az LCD kijelzőn. A Spirit akkumulátor pontos hátralevő menetidő információt mutat az akkumulátor kapacitása és a feszültsége mellett. Ezek az információk mind az LCD kijelzőn jelennek meg.
12 Hogyan töltsem a Spirit akkumulátort?
A Spirit akkumulátorokhoz 3 féle töltő elérhető. Az első az ami a Spirit csónakmotorral érkezik a csomagban, ez az alapértelmezett töltő. A másik kettő a gyorstöltő és a napelem, ami külön vásárlást igényel. 
A szabályos töltéshez ajánljuk a Spirit alapértelmezett töltőt vagy a Spirit gyorstöltőt. Annak okán, hogyha szeretné megnövelni a hajózás időtartamát, akkor a Spirit összecsukható napelemet ajánljuk, emellé meg kell vennie külön a Spirit hordozható napelemet, mivel más napelemekkel és töltőkkel nem kompatibilis a rendszer.
Az alapértelmezett töltőnek kb. 7 óra kell a teljes feltöltéshez, a gyorstöltőnek mindössze 3 óra szükséges.

13. Lehetséges, hogy a Spirit akkumulátort egy 12V-os áramforrásról töltsem?
Változó. A Spirit akkumulátor úgy lett tervezve, hogy kompatibilis legyen a sajátos napelemmel, de csatlakoztathatja a napelemt közvetlen a Spirit akkumulátorhoz is. Ehhez szüksége lesz egy Spirit 1.0 napelemes töltőre, hogy csatlakoztathassa a Spirit akkumulátorhoz.
Ahogy a napelem töltő elfogadja a bejövő 12V-35V feszültséget, és a bemenő maximális áram 10A, úgy használható a napelem a Spirit akkumulátor töltésére. Tehát csak olyan napelemmel töltheti, amely ezeknek megfelel. Ajánljuk a Spirit összecsukható napelemet, amely speciálisan a Spirit akkumulátorok töltésére lett kifejlesztve. Tehát mi a Spirit összecsukható napelemet és a Spirit napelemes töltésvezérlőt ajánljuk erre a célra.
14. Lehetséges, hogy a Spirit akkumulátort egy 12V-os áramforrásról töltsem?
Igen, ezt megteheti a Spirit napelemes töltésvezérlő segítségével. A Spirit napelemes töltésvezérlőt hazsnálhatja egy 12V-os bemeneti kábellel, amivel össze tudja kapcsolni a napelemes töltésvezérlőt és az áramforrást a Spirit akkumulátor száűmára. A maximum bemenő áram a napelems töltésvezérlőn 10A, szóval a maximum feszültség amit kaphat az 12V és a teljesítmény 120W.
15. Tölthetem a Spirit akkumulátoromat egy másik, nem Spirit akkumulátorhoz gyártott töltővel?
Nem. Nem ajánljuk, hogy más töltővel töltse a Spirit akkumulátort biztonsági okokból. A rossz töltők használatának megelőzése érdekében a töltőcsatlakozó és a töltőkábel egyediek.
16. Milyen hosszú a várható élettartama a Spirit akkumulátoroknak?
Az elméleti élettartama a Spirit akkumulátoroknak 25°C-os környezetben több mint 800 ciklus 80%-os igény mellett 20%-os veszteséggel. 

17. Hány periódusig garanciásak a Spirit modellek?
Az összes Spirit motor és Spirit akkumulátor garanciás 2 évig nem kereskedelmi célú felhasználás esetén.
18. Mik az előnyei a Spirit 1.0-nak a benzines külmotorokhoz képest?
A Spirit 1.0 elektromos külmotor túlnyomórészt jobb mint a benzinesek a legtöbb szempontból.
'Elektromos energiával hajtva' azt jelenti, hogy a Spirit 1.0 egy környezetbarát, tiszta motor. Az összes ePropulsion elektromos csónakmotor, köztük a Spirit 1.0 is, tiszta lítium-ion erejű, tehát teljesen káros anyag kibocsájtás mentes és távoltart az egészségre káros olajtól.
A Spirit 1.0 a legkönnyebben szállítható és a leghalkabb 3 lóerős külmotor, nemcsak a benzines motorkhoz képest, hanem a többi rivális elektromos csónakmotornál is jobb. A zajszintje mindössze 55 dB, közel észrevehetetlen a hajózás közben, szóval nem kell elviselnie a hangos zajokat. Ezek mellett az egész szett (tartalmazza a Spirit csónakmotort és a Spirit akkumulátort) csak 19 kg, ami sokkal könnyebb és felhasználóbarátabb a könnyű szállítási kialakítása miatt, ezzel sokkal egyszerűbbé téve a szállítását és beszerelését.
A Spirit 1.0 vásárolható távvezérló és kormányművezérlő verzióban. Mindkét verziónak van egy LCD kijelzője ami mutatja a hátralévő üzemidő mértékét és információkat a rendszer jelenlegi állapotáról.
Az karbantartás szükségtelensége is egy pozitívuma a Spirit 1.0-nak, köszönhetően a jól kifejlesztett közvetlen meghajtásnak, ami megkíméli Önt sok óra karbantartástól és ennek költségeitől, amire a benzines motoroknak szüksége lenne. Az elektromos motork hatékonysága lényegesen csökkenti az energia pazarlást, ami hatalmas egy belső égésű benzines motor esetében. 
Ezeken kívül még számtalan egyéb pozitívum vár felfedezésre Ön által!
19. Milyen szárhossz elérhető a Spirit motorokhoz?
3 féle szárhossz elérhető a Spirit motorokhoz: Hosszú szárhossz (75 cm / 29.5 inch), rövid szárhossz (62.5 cm / 24.5 inch) és egy extra rövid szárhossz (52.5 cm / 20.7 inch).
20. Hogy döntsem el melyik szárhossz lenne a legjobb a csónakomhoz?
A motor felszerelése után a Spirit propeller teteje és a vízszint távolsága a lényeg. Ha a távolság 100mm - 150mm, akkora a hosszú szárhossz a legjobb. Ha a távolság kisebb mint 100mm, akkor próbáljon ki egy hosszabb szárhosszú modellt. Ha a távolság nagyobb, mint 150mm, akkor próbáljon ki egy rövid szárhosszú modellt.
21. A Spirit csónakmotor sós vízben  is használható?
Igen, minden ePropulsion csónakmotor, köztük a Spirit, úgy lett kifejlesztve, hogy használható legyen édes és sós vízben egyaránt. A szükséges anód és a korróziógátló kialakítás garantálja a motor teljesítményét sós vízben is.
22. Lehetséges, hogy távolabb tegyem az akkumulátort a motortól?
Igen, messzebb rakhatja egymástól az akkumulátort és a motort egy 2 méteres toldókábel segítségével. Ehhez használhatja a Spirit tápkábelt, hogy csatlakoztathassa a Spirit akkumulátort és a Spirit csónakmotort. Ez lehetővé teszi az akkumulátor elhelyezését akárhova 2 méteren belül, így a motor ugyanazt a teljesítményt fogja biztosítani.
23. Mit tartalmaz a Spirit csomag?
Tartalmi lista - Spirit 1.0 tiller verzió
Tételek Darab
Csónakmotor (fő rész) 1 db
Akkumulátor 1 db
Akkumulátor töltő 1 db
Kill switch 2 db
Kormányzár 2 db
Használati utasítás és garancia kártya 1 db
Tartalmi lista - Spirit 1.0 távvezérléses verzió
Tétel Darab
Csónakmotor (fő rész) 1 db
Akkumulátor 1 db
Akumulátor töltő 1 db
Kill switch 2 db
Kormányzár 2 db
Összekötő kar 1 db
Távvezérlő 1 db
Rögzítési útmutató 1 db
Használati útmutató és garancia kártya  1 db
*A töltő ami a Spirit csomagban szerepel egy Spirit alapértelmezett töltő. Ha szüksége van gyorstöltőre, kérjük egy külön rendelésben vásárolja meg.
24. Milyen egyéb kiegészítők elérhetőek a Spirit modellekhez?
IDE kattintva megtekintheti őket.
Navy
1. Milyen rendszeres karbantartásra van szüksége a Navy csónakmotornak?
Egy Navy csónakmotor birtoklásával sok időt és pénzt takaríthat meg a karbantarásokon és élvezheti a hajózás végtelen örömeit.
A Navy 3.0 közvetlen meghajtású tervezésének köszönhetően a Navy csónakmotor nem igényel különöseb karbantartást. A Navy 6.0 szintén csak minimális karbantartásokhoz lett tervezve. Egyedül csak a hajtóműolajat kell cserélnie minden 100. üzemóra elteltével.
Az alábbi tippek segíthetnek kiterjeszteni a Navy csónakmotor élettartamát:
   -Tisztítsa ki a motort friss vízzel minden használat után, majd törölje végig száraz törlőkendővel.
   -Vizsgálja meg az anódot ha szükségét érzi. Az anód élettartama függ a motor üzemeltetés körülményeitől. Azt ajánljuk, hogy minden 6. hónapban vizsgálja meg. 
2. Mit kell tennem mielőtt elraknám huzamosabb időre a Navy csónakmotort és a Navy akkumulátort?
Mielőtt hosszabb időre félrerakná, tisztítsa le a motort friss vízzel és törölje le száraz törlőkendővel. A motort és az akkumulátort mindig tartsa száraz és szellőztetett helyen.
A hosszabb tárolás alatt a Navy akkumulátor töltöttségi szintje csökkenni fog kb. 40%-60%-ra.
Sem a teljesen feltöltött, sem az alacsony töltöttség nem tesz jót ilyenkor az akkumulátornak. Merítse le az akkumulátort elrakás előtt kb 40%-60%-ra és 3 havonta nézze meg az akkumulátor töltöttségi szintjét.
3. Vízálló a Navy csónakmotor?
Igen, a Navy 3.0 valamint a Navy 6.0 csónakmotorok vízállóak, az akkumulátoruk pedig IP67-es besorolással rendelkezik. A Navy 6.0 tetején találhat lyukakat, de ettől nem kell tartania, mert minden komponens ami a motoron belül van vízálló.
4. Milyen típusú a Navy akkumulátor?
Az ePropulsion prémium minőségű lítium-ion akkumulátorokat használ a Navy akkumulátorokban. Speciálisan a Navy motorkhoz kifejlesztettek, emellett tárolnak 3042Wh-t (46,8V x 65A). Navy 3.0 esetén elég 1 akkumulátor, a Navy 6.0 esetén viszont 2 párhuzamosan összekötött akkumulátorra lesz szüksége a rendeltetésszerű működés eléréséhez.
5. A motor pontos hátralevő üzemidőt mutat?
A hátralevő üzemidő a távvezérlő vagy a kormányrúd LCD kijelzőjén látható. A Navy akkumulátor valós idejűleg mutatja a rendszeradatokat mint az akkumulátor töltöttsége, az akkumulátor feszültsége, sebesség, hátralevő üzemidő/távolság, stb.
6. Milyen csónakok kompatibilisek a Navy 3.0-hoz vagy a Navy 6.0-hoz?
A Navy 3.0 széles körben használható közepes és kis méretű csónakhoz 3 tonnáig, a Navy 6.0 pedig a legtöbb hajóval kompatibilis 6 tonna alatt.
7. Mik az előnyei a Navy csónakmotorknak a benzines motorokhoz képest?
A Navy elektromos csónakmotor a legtöbb szempontból jobb mint a benzines motorok.
'Elektromos energiával hajtva' azt jelenti, hogy a Navy csónakmotorok teljesen környezetbarátak és tiszták. Az összes ePropulsion csónakmotor, köztük a Navy szériák, tiszta lítium-ionos energiával működik és egyáltalán nincs káros anyag kibocsájtása, és távoltartja Önt az egészségtelen olajtól.
A Navy motor sokkal csendesebb mint egy benzines csónakmotor. A zajszint a Navy 3.0-nál mindössze 60 dB, ami azt jelenti hogy nem kell kibírnia a hangos zajt menet közben.
További előnye, hogy minden Navy csónakmotor kétféle vezérléssel ellátható, az egyik a távvezérlés, a másik a tiller. Mindkettőn található egy LCD kijelző amely mutatja az akkumulátor töltöttségét, az akkumulátor feszültségét, sebességet, hátralevő üzemidőt/távolságot, stb.
Emellett ha Navy csónakmotort használ sok pénzt és időt megspórolhat az alacsony karbantartásigény miatt, köszönhetően a közvetlen meghajtásnak, szóval közel semmilyen karbantartás nem szükséges. A Navy 6.0 szintén nagyon kevés karbantartásigényű. 
Ezeken az előnyökön kívül még számtalan további vár felfedezésre Ön által!
8. Milyen szárhossz elérhető a Navy csónakmotorokhoz?
2 féle szárhosszal kaphatóak a Navy csónakmotorok: hosszú szárhossz (76.5 cm / 30.1 inch) és rövid szárhossz (64 cm / 25.2 inch).
9. Hogyan dönthetem el milyen szárhosszra lenne szükségem?
A Navy csónakmotor felszerelése után a Navy propeller teteje és a vízszint távolsága határozza meg. Ha a távolság 150 mm, akkor a hosszú szárhosszra lesz szüksége. Ha a távolság kisebb 100 mm-nél, akkor próbáljon egy hosszabb szárhosszt. Ha a távolság nagyobb mint 150 mm, akkor próbáljon egy rövidebb szárhosszú modellt.

10. Használhatok más fajta töltőt a Navy akkumulátorok töltéséhez?
Nem, nem ajánljuk hogy más fajta töltőt használjon a Navy akkumulátorok töltéséhez biztonsági okokból. Csak az ePrpoulsion speciális töltők engedélyezettek a Navy akkumulátorokhoz.
11. Használhatok más akkumulátort a Navy csónakmotor meghajtásához?
Igen, a Navy csónakmotorok más fajta akkumulátorokkal is működnek, de csak olyanokkal amiknek az alap adatai megegyeznek az eredetivel, ilyen a feszültség, áramerősség és kapacitás, de a balesetek elkerülése és a maximális teljesítmény elérése végett ajánljuk a Navy akkumulátor megvásárlását.
A Navy csónakmotorok 39V - 60V közötti feszültséget fogadnak el. Eltekintve az akkumulátor feszültségtől, meg kell bizonyosodnia róla, hogy az akkumulátor kisülési képessége fedezni tudja-e a motor energiaszükségletét. Ha Navy 3.0-t birtokol, akkor az akkumulátornak folyamatos 3kW-os kisütést kell biztosítania.
Ha az akkumulátor megfelel minden előírásnak, akkor a használat előtt konfigurálnia kell a távvezérlőt és a kormányrudat, hogy megfelelően működjön. Keresse meg az akkumulátor konfigurálási szekcióját a Navy használati útmutatóban. Emellett ha a Navy akkumulátort választja, akkor csak csatlakoztatnia kell a kommunikációs kábelt és az akkumulátor automatikusan konfigurálódik a rendszerhez.
12. Használhatom a Navy akkumulátort más eszköz ellátásához?
Igen, de csak azokhoz amelyek hasonlóak/megegyeznek az akkumulátor elvével, működésével és a Navy akkumulátor specifikációival. Emelett nem ajánljuk hogy a Navy akkumulátort más eszközökhöz használja.
13. Használható a NAvy csónakmotor sós vízben?
Igen, az összes ePropulsion motor, köztük a Navy is, úgy lett kifejlesztve, hogy édes és sós vízben egyaránt helytálljon. A szükséges anód és a rozsdamentes kialakítás miatt a motor teljesítménye ugyanaz marad sós vízben is.
14. Szükséges a Navy csónakmotor működtetéséhez a kommunikációs kábel?
Nem feltétlen szükséges, mert a Navy csónakmotor tud vezeték nélkül is kommunikálni a távvezérlővel vagy a kormányrúddal. Emellett ha olyan helyen jár ahol a vezeték nélküli jelet megzavarhatja valami, akkor ajánljuk hogy használjon kommunikációs kábelt.
15. A Navy kormányrúd / Navy távvezérlő igényel töltést?
A legtöbb esetben nincs szüksége töltésre a Navy kormányrúdnak / távvezérlőnek, mert mindkettőben vagy egy beépített lítium-ion akkumulátor ami normál körülmények között kb 1 évig bírja töltés vagy napfény nélkül. Ezen felül a kormányrúdban / távvezérlőben van egy-egy beépített napelem, amely a napos időkben útközben is tölti a kormányrudat / távvezérlőt. 
Emellett ha nem egy napos időt fog ki, akkor útközben tudja tölteni a kormányrudat / távvezérlőt a kommunikációs kábel segítségével is.
16. Fog rendszerinformációkat mutatni az LCD kijelző, ha nem a Navy akkumulátort használom?
Igen, amikor a megfelelő specifikációjú akkumulátort használja a Navy csónakmotorhoz, akkor az LCD kijelző mutatja az akkumulátor információkat is. Emellett a kijelzett információ a nem Navy akkumulátortól lehet hogy nem a teljesen valós értékeket fogja mutatni, ellenben a Navy akkumulátorokkal, amelyek mindig a valós értékeket mutatják, mert ezekhez a motorokhoz lettek kifejlesztve. Tehát javasoljuk a Navy csónakmotor és a Navy akkumulátor vásárlását. A Navy 3.0-hoz a legalább 1 Navy akkumulátor szükséges, amíg a Navy 6.0-hoz legalább 2.
17. Használhatok 2 Navy csónakmotort egy csónakon?
Igen, 2 egyforma NAvy csónakmotor modell nagyobb teljesítményt fog nyújtani a csónakjának.
18. Milyen tételek vannak a Navy csónakmotor csomagokban?
A NAvy csónakmotorok és a Navy kormányrúd / távvezérlő külön csomagban vannak, tehát külön rendelést kell ezekre leadnia. Ha egy Navy 3.0 hosszú szárhosszú kormányrudas motort szeretne, akkor meg kell rendelnie a Navy 3.0 hosszú szárhosszú terméket, és külön meg kell rendelnie a kormányrudat.
Az alábbi két táblázatban láthatóak hogy melyik csomagok mit tartalmaznak.
Tartalmi lista - Navy 3.0 csónakmotor
Tétel Darab
Csónakmotor (fő rész + propeller) 1 szett
Villáskulcs szett 1 szett
Akkumulátor összekötő kábel 3 db
Fő kapcsoló kábel 1 db
Használati uatsítás és garancia kártya 1 szett
Tartalmi lista - Navy 6.0 csónakmotorhoz
Tétel Darab
Csónakmotor (fő rész) 1 szett
Propellerek (nagy hajlásszög és kis hajlásszög) 1 szett
Villáskulcs szett 1 szett
Akkumulátor összekötő kábel 3 db
Fő kapcsoló kábel 1 db
Használati utasítás és garancia kártya 1 szett
19. Lehetséges, hogy a Navy motort egyszerre hasznááljuk kormányrúddal és távvezérlővel?
Igen, minden Navy csónakmotor úgy lett tervezve, hogy mindkét vezérléssel kompatibilis. A Navy távvezérlő és a Navy kormányrúd felcserélhető, ezért a felhasználónak kényelmes megoldást nyújt. Például ha a birtokában van egy Navy 3.0 kormányrúddal vezérelt verzió, és szüksége lenne egy távvezérlőre is, akkor csak vennie kell egy távvezérlőt ahelyett hogy egy újabb motort kellene vásárolnia.
20. Milyen kiegészítők járnak a Navy modellekhez? 
IDE kattintva megtekintheti az összes Navy kiegészítőt.