Hordozható töltők

Hordozható kivitelű elektromos autó töltők (EVSE), töltőkábelek

(otthonra, garázsba, munkahelyi parkolóba)

Tovább
Az elektromos autónk "tankolásához", azaz feltöltéséhez nem kell töltőállomásokra járni, ugyanis, ahol hozzáférhetünk a villamos hálózathoz ott tölteni is tudunk. Ehhez mindössze egy aktív töltőkábelre (EVSE) van szükségünk. Ez a berendezés teszi lehetővé, hogy az autónk a hálózathoz csatlakozhasson, illetve csak akkora áramerősséggel terhelje meg a hálózatot, amekkora annak a megengedett terhelhetősége.
Az elektromos autóban lévő áramátalakítást (váltóáramról egyenáramra) végző töltőelektronika (inverter) felvett teljesítményét állítható kivitelű EVSE-s töltőkábellel szabályozni is tudjuk, igazodva a villamos hálózatba épített kismegszakító átbocsájtó képességéhez. Azaz ha a kismegszakító 16 A-s, akkor 32 A-re nem tölthetek. De ezt a nagy értéket (32 A) átállíthatom 16 A-re is az EVSE-n és ekkor máris nem fog a kismegszakító leodani.
Fontos, hogy a töltéshez használt aljzat terhelhetőségét és az oda vezető kábel vezető keresztmetszetét ellenőriztessük. Mindezt azért, mert a rossz minőségű konnektor, az alulméretezett vagy régi vezetékek melegedhetnek, szigetelésük megolvadhat és akár tüzet is okozhatnak!

Az oldalon közölt képek csak illusztrációk, a termékek tényleges kinézete ettől eltérhet!

Tovább