Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/301-2178

Töltőkábel

Utcai töltőkábel publikus és aljzatos töltőkhöz

Az elektromos töltőkábelek beszerzésével gyakorlatilag a gyors és kényelmes töltés szabadságát tudjuk megvalósítani. A kábelt egyszerűen magunknál tarthatjuk a csomagtartóban, és egyetlen könnyed mozdulattal hozzáférhetünk, amikor csak kell.

Nincs több váratlan meglepetés a nyilvános töltőállomásokon, és nem kell hiányt szenvednünk a gyors és kényelmes töltéshez szükséges kábelből. Érdemes tehát megtekinteni az itt felsorolt töltőkábeleket, és kiválasztani közülük azt, amely az autónk specifikus tulajdonságaihoz, valamint az igényeinkhez a leginkább illeszkedik.


 

Pontosan hogyan tudjuk felhasználni az elektromos töltőkábelt?

Természetesen semmilyen bonyolult dologtól nem kell tartani, az elektromos töltőkábel alkalmazása egyszerű feladatnak számít. Amikor egy pláza, hipermarket, társasház vagy irodaház nyilvános töltőállomásához érünk, akkor lesz majd szükség magára a kábelre.

A rendelkezésre álló töltőoszlophoz vagy -állomáshoz csatlakoztatjuk a kábel egyik végét, a másikat pedig értelemszerűen a saját autónkhoz. Gyakorlatilag ennyit kell megtennünk, és máris zavartalanul mehet a gépjármű feltöltése.

Ami ráadásul kifejezetten rövid időn belül valósulhat meg, köszönhetően a korszerű kábelek segítségével elérhető gyorstöltésnek. Ezáltal szinte minimális időveszteséggel is megúszhatjuk az autónk töltését, és tetszés szerint mehetünk is tovább a dolgunkra.

Milyen előnyei lehetnek annak, ha mindig van nálunk töltőkábel?

Amennyiben a csomagtartóban ott lapul a töltéshez nélkülözhetetlen kábel, azzal szert tehetünk a döntés szabadságára. Vagyis ott és akkor tölthetjük fel a gépjárművünket, ahol éppenséggel az időnk engedi.

A technikai feltételek ugyanis adottak lesznek mindehhez. Mivel a töltőkábelt kizárólag mi használjuk, ezért annak a meghibásodásától sem kell tartanunk. Nem kell például attól félni, hogy egy óvatlan felhasználó a helytelen csatlakoztatás miatt kárt okoz a felületen. Minden feltétel adott lesz tehát, hogy az e-autó feltöltése zavartalanul, gördülékenyen, egyúttal szinte minimális időbeli ráfordítással menjen végbe.

TUDÁSTÁR

A fenti töltőkábelekkel, melyek jelen esetben passzívak, azaz nem tartalmaznak elektronikát, tudunk közvetlenül tölteni töltőoszlopokról. Az elektromos autó töltésének ezen módját Mode 3 töltésnek, a töltőkábeleket pedig Mode 3 töltőkábeleknek nevezi a szabvány.

A töltőkábel végén a csatlakozó Európába szánt elektromos autókon jellemzően Type 2 (Typ 2), de az USA-ból vagy Japánból érkező autókon ez jellemzően Type 1 (Typ 1).

Hogyan használd és gondozd a töltőkábelt:

Szűrés
Csatlakozó típusa
Kábelhossz
Csatlakozó típus (autó oldali)
Áramerősség
Töltési teljesítmény
Fázisok száma
Termék státusza