Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/301-2178

Villám- és ultragyors töltő

Villám- és ultragyors töltők

Mit tehetünk amikor az autónk akkuját a lehető leggyorsabban szeretnénk feltölteni? Hogyan tudunk felkészülni egy hosszabb útra annak tudatában, hogy egyetlen töltéssel nem fogjuk elérni az uticélunkat?

Mindkét helyzetre hathatós megoldást kínálnak azok a modern készülékek, amelyeket autós berkeken belül csak villámtöltőnek hívnak.Pontosan mit is nevezünk villámtöltőnek?

Egész pontosan a 40 kW-nál nagyobb kapacitású töltőket szokás a hazai szóhasználat alapján a villámtöltő elnevezéssel illetni. A névből már nem nehéz kitalálni, hogy ezeknek a készülékeknek az elsődleges feladatuk minél gyorsabban legalább 80%-ra feltölteni az elektromos gépjárművünket.

Ennek a feladatnak a modern villámtöltők maradéktalanul képesek is eleget tenni. A 80%-ra történő feltöltés ugyanis akár harminc perc leforgása alatt is lehetséges a segítségükkel, míg a teljes töltöttségi állapot eléréséhez sincs szükség egy óránál hosszabb időre.

A villámtöltők rendszerint kompatibilisek a rendelkezésre álló aljzatokkal, ennek köszönhetően a csatlakoztatásuk sem szokott nehézségekbe ütközni. Ráadásul a rajtuk megtalálható kijelző is segíti a könnyű eligazodást, ezáltal meglepően magas felhasználói élményt kínálnak.

Hogyan tudjuk használni a villám- és ultragyors töltőt?

Tegyük fel, hogy éppenséggel hosszabb útra készülünk akár üzleti, akár magánjellegű céllal. Több száz kilométeres távolságról van szó, tehát előre tudjuk, hogy töltés nélkül egyszerűen esélytelen odaérnünk. Villámtöltés esetén egy útmenti vagy parkolókba telepített töltőállomás szolgáltat elegendő villamos teljesítményt. Ezekhez az egyenáramú töltőberendezésekhez vagy töltőkutakhoz az elektromos járműveinket Chademo vagy CCS csatlakozó segítségével csatlakoztatjuk.

Ilyenkor számít roppant hasznos kelléknek példának okáért a T-sorozatú villámtöltő készülék. A méreteinek és a relatíve alacsony önsúlyának köszönhetően könnyű a mozgatása, ráadásul masszív fogantyúval és erős kerekekkel van ellátva.

A villámtöltőt tehát egyszerűen csak odahúzzuk a gépjármű mellé, majd elvégezzük az aljzathoz történő csatlakoztatást. A készülék a bekapcsolást követően mindössze néhány perc alatt készen is fog állni, így az autóhoz történő csatlakoztatást követően kezdetét is veheti maga a töltés.

Fontos hozzátenni, hogy a villámtöltő segítségével nem minden autó töltésére van lehetőség. Azoknál a modelleknél oldható ez meg, amelyek képesek a DC töltés fogadására.

Milyen előnyökkel járhat, ha akad a közelben egy modern villámtöltő?

Értelemszerűen a meglepően gyors töltési sebesség az, amelyik a villámtöltő készülékek legfontosabb előnyének számít. Az alkalmazásuknak köszönhetően gyakorlatilag minimális időveszteséggel abszolválható maga a feltöltés.

A közepes vagy nagyobb méretű vállalkozások körében egyre inkább bevett megoldásnak számít a beszerzésük, megkönnyítve ezáltal a munkatársaknak az e-autók feltöltését. Ennek köszönhetően egy-egy üzleti tárgyalásra indulva rövid időn belül indulásra kész lehet a gépjármű.

Az intenzív töltés mellett ráadásul a megvalósítás is egészen könnyen megy. A villámtöltőket úgy alakították ki, hogy a mozgatásuk bárki számára megoldható feladat legyen, emellett pedig a kezelésük se jelentsen gondot. Nagyméretű kijelző, illetve szintén nagy gombok segítik a zökkenőmentes beállításokat és navigációt.

Tekintse meg az oldalon megtalálható villámtöltőket! Az egyes modellek adatlapjára kattintva megtekinthetők a specifikus tulajdonságok, illetve az egyéb előnyök is. A villámtöltők mellé igyekeztünk videós tartalmakat is beilleszteni annak érdekében, hogy még inkább szemléletes legyen ezeknek a modern eszközöknek a hozzáadott értéke.

Szűrés
Csatlakozó(k) típusa(i)
Töltőfeszültség (max.)
Termék státusza