Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/301-2178

Töltőoszlop - gyorstöltő

Az elektromosautó-tulajdonosok számára kihelyezett töltőállomások iránt egyre inkább növekvő kereslet várható a közeljövőben. Az elmúlt években egyre többen váltottak villanyautóra, ennek eredményeként pedig a töltéshez szükséges berendezések (pl. gyorstöltő pont) használata iránt is komolyan megnőtt az igény.

Minél több elektromos autó lesz az utakon, annál inkább lesz célszerű gondoskodni a feltöltés gördülékeny lebonyolításáról.


5termék 15

Hol lehet leginkább hasznát venni egy gyorstöltő pontnak?

Miközben ezeket a sorokat olvassa, valahol az országban jó eséllyel gazdára talál egy új vagy használt elektromos gépjármű. Vagyis születik egy újabb indok arra, hogy miért lesz szükség egyre több és több gyorstöltő pont kihelyezésére.

Amennyiben a leggyakoribb felhasználási helyeket, helyzeteket és körülményeket vesszük alapul, akkor elsősorban a nagyobb városokat, illetve megyeszékhelyeket kellene megemlítenünk. Jelenleg ugyanis ezeken a településeken találhatók meg komolyabb arányban az e-autók, ezért a folyamatos és gördülékeny töltésükről mindenképp gondoskodni érdemes.

A forgalmasabb utcák egy-egy pontján, a nagyobb bevásárlóközpontok parkolójában, illetve mélygarázsokban egyértelműen lehet létjogosultsága a gyorstöltő pontok kihelyezésének. Hasonlóan ideális helyszínnek bizonyulhat az irodaházak, gyárak és logisztikai telephelyek környezete, ahol napi szinten autók százai fordulnak meg.

De ugyanúgy említhetjük az önkormányzatok épületét, az iskolák és óvodák parkolóit vagy akár a sportpályák és sporttal kapcsolatos létesítmények, szállodák és hotelek, illetve termálfürdők parkolásra fenntartott területeit is.

Mennyire biztonságos az elektromos autó töltőállomások beüzemelése és folyamatos működtetése?

Természetesen a gyártók is pontosan tisztában vannak vele, hogy a kényelmes, komfortos és lehetőség szerint minél gyorsabb töltés mellett a biztonságnak legalább akkora jelentősége van a gyorstöltő pontok használata kapcsán.

Ennek megfelelően a készülékek tervezése, gyártása és üzembe helyezése is úgy történik, hogy a biztonsági szempontok maximálisan szem előtt vannak. A szivárgó áram elleni, a túláram és a túlterhelés elleni védelem alapvető részét képezi ezeknek a berendezéseknek. Csakúgy, mint a rövidzár elleni védelem, illetve a vészleállító funkció.

Ezek a tulajdonságok egyben azt is jelentik, hogy töltés közben nem feltétlenül szükséges a folyamatos kontroll felhasználói oldalról. Amíg az autónk a gyorstöltő pontra van kötve, addig elintézhetjük a bevásárlást, telefonálhatunk, vagy szükség esetén egy laptop segítségével dolgozhatunk is egy közeli kávézóból. Ezáltal nem csak biztonságosabb, hanem kényelmesebb is lesz maga a feltöltés.

Milyen előnyök származhatnak a gyorstöltő pontok beszerzéséből?

A kényelem és a biztonság mellett a gyorstöltő pontok szabadságot is kölcsönöznek az e-autók tulajdonosainak. Végre megszűnhet a töltés folyamatos megoldása miatt érzett stressz és idegeskedés, mert elegendő mennyiségű és minőségű berendezés állhat rendelkezésre a folyamat megvalósításához.

Tekintse meg tehát Ön is a feltüntetett elektromos autó töltőállomásokat! Érdemes külön-külön is rákattintani az egyes modellek adatlapjára, mert a leírás tartalmaz minden lényeges technikai, fizikai és egyéb paramétert. Így minden feltétel adott lehet az e-autók komfortos töltéséhez.

Szűrés
Kiviteli mód
Azonosítás módja
POS Terminál
Termék státusza