Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/301-2178

Hálózati töltő

Konnektoros töltő elektromos autókhoz

Nincs több felesleges és bosszantó várakozás, sőt az akkumulátor lemerülése miatt sem kell aggódni, mert a töltést akkor és ott tudjuk elvégezni, ahol az a leginkább kézenfekvő. A hordozható hálózati elektromos autó töltők pont ezt a szabadságot nyújtják nekünk. Ha otthon, vagy az iroda parkolójában szeretnénk a tölteni egy ilyen töltőkábellel gyerekjáték lesz.Pontosan hogyan működik a konnektoros hálózati töltő?

Az elektromos autó töltők között megtalálható mobil kivitelű készülék viszonylag kis önsúllyal és hordozható kialakítással rendelkezik annak érdekében, hogy bárhová magunkkal tudjuk vinni. Gyakorlatilag elegendő a csomagtartóban tartani, hogy mindig kéznél legyen.

Egyszerű a használata: a szerkezet egyik végét a 230V hálózati konnektorba, a másikat pedig a gépjármű csatlakozójába kell bedugni. Fontos, hogy ez a sorrend nem felcserélendő. Amennyiben ezt a műveletet sikerül precízen megvalósítani akkor a töltő már tenni fogja a maga dolgát.

Az autónk fedélzeti töltője - más néven inverter - a hálózatot maximum annyira fogja megterhelni, amennyit a töltőkábel megenged. Egyes okosabb töltőkábel típusoknál ez az áramkorlát érték fokozatonként állítható, pl. 8 amper, 12 amper, 24 amper, stb..

Hol tudjuk használni a hordozható kivitelű töltőt?

Röviden megfogalmazva bárhol, ahol elérhető közelségben található elektromos hálózat. A felhasználók jelentős része az otthonában alkalmazza a hordozható elektromos gépjármű töltőt, ugyanakkor a mobilis kialakítás nagy szabadságot biztosít a felhasználás helyét illetően.

Ennek megfelelően tetszés szerint magunkkal vihetjük magát a készüléket, szükség esetén pedig az otthonunktól távol is élvezhetjük az előnyeit. Példának okáért könnyedén fel tudjuk tölteni az e-autónk akkumulátorát a hétvégi házunkban is, hogyha éppenséggel ott szeretnénk maradni egy hosszú hétvége erejéig.

Természetesen a mélygarázsokban is meg lehet oldani magát a töltést a készülék segítségével, mindössze arról érdemes gondoskodni, hogy az autó elég közel parkoljon az elektromos hálózathoz. Emellett pedig az irodaházak és egyéb munkahelyek parkolója is a kedvelt felhasználási helyek közé tartozik.

Milyen előnyökkel jár, ha az elektromos autónk töltéséhez hordozható töltő áll rendelkezésre?

A felhasználás helyeinek a részletes taglalása minden bizonnyal kellően szemléltette, hogy a hordozható elektromos autó töltőkészülék egyik legfontosabb előnye az általa biztosított szabadságban rejlik.

Többé nem kell hosszú perceken vagy akár órákon át arra várni, hogy a nyilvános töltőknél végre elfogyjon a sor, és mi is elvégezhessük a töltést. Ezentúl a stresszes és aggodalmas pillanatoknak is búcsút inthetünk, amikor az autó kijelzőjét bámulva azt számolgatjuk, hogy vajon odaérünk-e a következő nyilvános töltőhöz.

Tehát akkor és ott végezhetjük el a gépjárművünk feltöltését, ahol a számunkra leginkább komfortos mindezt megtenni. A szabadságot, a kényelmet és az egyszerű felhasználást érdemes tehát a legfontosabb előnyök között megemlíteni.

Tegyen szert Ön is a hordozható elektromos töltők által biztosított kényelemre, és tekintse meg a kínálatunkban található modern és megbízható készülékeket. A felhasználással az e-gépjármű tulajdonosi lét egy egészen új szintje válhat valóra, amelyről korábban legfeljebb csak álmodni lehetett.

---
Az elektromos autónk "tankolásához", azaz feltöltéséhez nem kell töltőállomásokra járni, ugyanis, ahol hozzáférhetünk a villamos hálózathoz ott tölteni is tudunk. Ehhez mindössze egy aktív töltőkábelre (EVSE) van szükségünk. Ez a berendezés teszi lehetővé, hogy az autónk a hálózathoz csatlakozhasson, illetve csak akkora áramerősséggel terhelje meg a hálózatot, amekkora annak a megengedett terhelhetősége.
Az elektromos autóban lévő áramátalakítást (váltóáramról egyenáramra) végző töltőelektronika (inverter) felvett teljesítményét állítható kivitelű EVSE-s töltőkábellel szabályozni is tudjuk, igazodva a villamos hálózatba épített kismegszakító átbocsájtó képességéhez. Azaz ha a kismegszakító 16 A-s, akkor 32 A-re nem tölthetek. De ezt a nagy értéket (32 A) átállíthatom 16 A-re is az EVSE-n és ekkor máris nem fog a kismegszakító leodani.
Fontos, hogy a töltéshez használt aljzat terhelhetőségét és az oda vezető kábel vezető keresztmetszetét ellenőriztessük. Mindezt azért, mert a rossz minőségű konnektor, az alulméretezett vagy régi vezetékek melegedhetnek, szigetelésük megolvadhat és akár tüzet is okozhatnak!
Szűrés
Csatlakozó típus (autó oldali)
Töltési teljesítmény
Áramerősség
Fázisok száma
Termék státusza