Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/301-2178

TUDÁSTÁR

Elektromos jármű töltőcsatlakozó típusok

Mohos Tamás
2019.10.12 21:03
Elektromos jármű töltőcsatlakozó típusok

Ahhoz hogy az elektromos autónk, az elektromos buszunk vagy akár az elektromos hajónk haladni tudjon töltésre van szükség. A töltésnek számos módja van csakúgy, mint a töltőcsatlakozóknak. Lássuk ezeket részletesebben...

  • Type 1-es csatlakozó: ez a csatlakozó típus egyfázisú töltést tesz lehetővé és úgy könnyű felismerni, hogy öt érintkező van a csatlakozóban. (Ismert még Yazaki néven is)

  • Type 2-es csatlakozó: ez a csatlakozó egy-, illetve háromfázisú töltést tesz lehetővé. A csatlakozóban már hét érintkező van. Ismert még Mennekes néven is ugyanis többek között a Mennekes dolgozta ki a szabványt.
    Type2 töltőcsatlakozó

  • A Type 2 csatlakozó továbbfejlesztéseként létrejött a CCS 2 aljzattípus, mely a váltóáramú töltés mellett lehetővé teszi a nagy teljesítményű egyenáramú töltést egyugyanazon aljzaton át. A CCS rendszerrel - ellenben a CHAdeMO-val - megoldható, hogy az autón egyetlen csatlakozó aljzaton fogadható legyen mind az egyen-, mind a váltó áram is. A CCS rendszer töltési teljesítménye jellemzően 50 kW-tól indul és egészen 350 kW-ig terjed.

    CCS2 töltőaljzat