Új jelszó kérése
Skype kapcsolat
Tanúsítvány
SSL Certificate

Lítium akkumulátorok
Miért szeretjük a hengeres, spirál cellás lítium akkumulátorokat? Mert csak egyetlen anód-katód pár van benne feltekercselve. 

A feltekercselt anyag szélessége (ez a henger magassága) és hosszúsága (ebből lesz majd a henger átmérője) határozza meg az akkumulátor kapacitását. De a kapacitást az elektródák minősége is befolyásolja. 

A gyártás során szelektálják a cellákat A, B és C kategóriákba függően attól, hogy azok miként teljesítettek a tesztek során. Ezért is van az, hogy látunk 10Ah-ásnak tűnő HeadWay lítium cellákat, melyek csak 8, 9 Ah kapacitást biztosítanak az elvárt 10 Ah helyett. 

A nyugodt alvás érdekében mi csak "A" minősítésű lítium cellákat rendelünk a gyártól :-) Megbízhatósága a tapasztalataink szerint minimum 99-os, azaz 100-ból max. egy hibásodhat meg, ha egyáltalán ez az esemény bekövetkezik.

Szögletes kivitelű lítium akkumulátorok esetében nagy számú anód-katód pár van párhuzamosítva. Pl. a WINA 10A-ás LiFePO4 akkumulátor cellában 120 darab van párhuzamba kötve.
LiFeYPO4 akku névleges belső ellenállásai »

A lítium akkupakk kiválasztásakor figyelemmel kell arra lennünk, hogy a pakkok összeépítése meglehetősen vegyes képet mutat. Ugyanis van olyan kivitel, ahol egy 36V-os rendszert csak 10, jobb esetben 11 cellából építenek össze. Mi leginkább a 12 cellából épített 36V-os pakkokat kedveljük. 

Értelemszerűen a 10 cellás kivitel olcsóbb, de kevesebbet tud nyújtani a felhasználható energia (Wh) tekintetében, azaz rövidebb a megtehető hatótáv. 

Felhasználási területei: leggyakrabban elektromos vagy villamos hajtású járművekben alkalmazzák. Ez lehet egy kis elektromos roller vagy kerékpár, de elektromos autókba is építenek kis kapacitású hengeres lítium cellákból igen méretes akkupakkokat. 

Méretesebb akkupakkokat nagy járművekbe teszünk pl.: elektromos hajó vagy busz.

Az oldalon közölt képek csak illusztrációk, a termékek tényleges kinézete ettől eltérhet!

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint.