Elektromos csónakmotor - ePropulsion Spirit 1.0 kézikaros, 3HP, trieb hossz: L (750 mm)

Elektromos csónakmotor - ePropulsion Spirit 1.0 kézikaros, 3HP, trieb hossz: L (750 mm)
Szárhossz
Kormányzási mód
435 000 Ft+áfa=552 450 Ft

3 LE-s elektromos csónakmotor lítium akkumulátor pakkal, hosszú triebes.

Részletek

SPECIFIKÁCIÓ:

 • Felvett teljesítmény: 1 kW
 • Állóhelyzeti tolóerő: 66 lbs (Libra)
 • Benzines csónakmotorral összehasonlítva (hajtóerő): 3 LE
 • Benzines csónakmotorral összehasonlítva (tolóerő teljesítmény): 4 LE
 • Névleges feszültség: 40.7 V
 • Áramerősség: 24.6 A
 • Átlag hatásfok: 50 %
 • Maximum propeller fordulat: 1200 rpm
 • Normál propeller átmérő: 280 mm
 • Súly (akkumulátorral együtt): 18,9 kg
 • Szárhossz: 775 mm (L, hosszú)
 • Trim: 4 fokozatban állítható (0°, 7°, 14°, 21°)
 • Tiller: multifunkciós kijelzővel
 • Akkumulátor: 1018 Wh Lithium - Polymer 
 • Akkumulátor súlya: 8.8 kg
 • Akkumulátor mérete: 416 × 275 × 202 mm
 • Akkumulátor töltési idő: 5.1 óra normál töltéssel, 2.2 óra gyorstöltés esetén
 • Akkupakk élettartam (80% maradó kapacitásig): 500 ciklus

Ez az 1000 wattos 100%-ban vízálló elektromos külmotor egy 3HP benzines külmotorral egyenértékű teljesítményt nyújt. A beépített nagy kapacitású, 1000 Wh-ás Li-po akkumulátorral a Spirit 1.0 képes akár 59,5 km-es távolságra is elvinni a csónakunkat. Az egyszerűen levehető akkumulátorpakk és összecsukható kormánymű könnyűvé teszi a szállítást és a telepítést.  

Az integrált LCD kijelző bőséges információt nyújt az akkumulátorpakk állapotáról (feszültség- és töltöttségszint, stb.). Összehasonlítva egy komplex belsőégésű motorral a BLDC (Brushless DC) motor nem vagy csak kevés karbantartást igényel, a használata pedig gyerekjáték.

Az akkumulátorpakk a motor tetejére került elhelyezésre, mely megoldás roppant praktikus és igencsak helytakarékos. Két mozdulattal, egyszerűen cserélhető az akkumulátorpakk. Ez a 3 lóerős motor csak 10.4 kg. Hordozható kivitelezésének köszönhetően a motor és az akkumulátor külön, de mégis egyszerre cipelhető.

A rendszer IP67-es védettségű, így a SPIRIT 1.0 akkor is működőképes, ha elmerülne a vízben.

 

 

 

Spirit

1. Vízálló-e a Spirit csónakmotor?
Igen, minden Spirit csónakmotor vízálló és a Spirit csónakmotor akkumulátor IP67-es minősítésben részesül, ez azt jelenti, hogy védve van a káros poroktól, és elsüllyedés esetén az akkumulátor akár 30 percig is kibírja víz alatt 1 méter mélységben. Emellett a Spirit akkumulátor úsztatható a vizen akkor, ha bármi baleset történne.
2. Igényel a Spirit 1.0 rendszeres karbantartást?
Nem, a Spirit 1.0 úgy lett kialakítva, hogy a maximális élettartamának eléréséhez nem kell különösebb karbantartást végezni, köszönhetően a közvetlen meghajtásnak. Birtokolni egy Spirit 1.0-t azért előnyös, mert ezzel a motorral nem kevés pénzt és időt spórolhat a nem szükséges karbantartások miatt, ennél fogva Ön teljes mértékben élvezheti a hajózás tiszta örömét.
Emellett nem igényel rendszeres karbantartást. Ezeket a tippeket követve növelheti csónakmotorjának élettartamát:
   -Tisztítsa ki a motort friss vízzel minden használat után, és törölje le száraz törlőkendővel.
   -Nézze meg, esetenként cserélje le az anódot. Egy anód általában 3-5 évig működik mielőtt le kellene cserélni.
3. Tudom tölteni a Spirit akkumulátort miközben épp energiát biztosít a motornak út közben?
Igen, a Spirit akkumulátoroknak több töltő és kimenő csatlakozója van, ezért csatlakoztatni lehet a töltő portra egy töltő egységet miközben a motor meríti azt. Egy nyári napon érdemes csatlakoztatni a Spirit akkumulátorhoz egy Spirit napelemet hajókázás közben, ezzel az akkumulátor fenntartható akár egy egész napig is gazdaságos sebesség mellett.
4. Hosszabb idejű tárolás esetén mi a teendő elrakás előtt?
Mielőtt hosszú távon tárolni akarja a Spirit motort és akkumulátort, takarítsa ki a motort friss vízzel és törölje végig száraz törlőkendővel. Alapvető, hogy tegye el a Spirit csónakmotort és akkumulátort a Spirit hordtáskába, hogy megállítsa a porosodást és a párát. Mindig tartsa a motort és az akkumulátort száraz helyen.
Tárolás közben a Spirit akkumulátor töltöttsége le fog menni 40%-60%-ra. A teljes töltöttség és az alacsony töltöttség egyaránt jót tesz az akkumulátor élettartamának. Mielőtt elrakná az akkumulátort ajánlatos lemeríteni 40%-60%-ra, emellett minden 2-3. hónapban ellenőrizze az akkumulátor töltöttségi szintjét.
5 A távvezérlőnek szüksége van töltésre?
A legtöbb esetben nem kell tölteni a távvezérlőt. A Spirit távvezérlőbe be van építve egy lítium-ion akkumulátor ami általában 1 évig bírja töltés vagy napfény nélkül. Eltekintve attól, hogy a távvezérlőben található egy napelem, amely elősegíti, tölti a távvezérlőt napos időben, tehát a távvezérlő nehezen merül le.
6. Milyen típusú a Spirit akkumulátor?
A Spirit akkumulátor egy fajta lítium-ion polimer akkumulátor.

7. Használhatok másik akkumulátort a Spirit akkumulátor helyett?
Nem, a Spirit akkumulátor speciálisan a Spirit külmotoros csónakmotorhoz lett kifejlesztve, ezért másik akkumulátor nem kompatibilis a rendszerrel. A kimeneti áram csatlakozó és a Spirit csónakmotor csatlakozó egyedi, és csak a Spirit akkumulátor tudja pontosan továbbítani az információt a Spirit csónakmotornak. 

8. Milyen csónakok, hajók kompatibilisek a Spirit 1.0-hoz?
A Spirit 1.0 egy 1kW-os elektromos külmotor, ami ugyanazokra képes amire egy 3 lóerős benzines külmotor, csak annál könnyebb. Emellett biztosít elegendő mértékű meghajtást egy 10 láb hosszú csónaknak vagy akár egy horgászcsónaknak és tökéletesen működik egy kiegészítő erőforrásnak egy hajósnak 1.5 tonnáig. 

9. Milyen nehéz a csónakmotor és az akkumulátor?
A Spirit elektromos külmotor könnyű súllyal rendelkezik. A motor 10 kg, az akkumulátor 9 kg, tehát az egész csak 19 kg összesen. Szóval kevesebb erőbefektetést igényel a motor és az akkumulátor beszerelése vagy hordozása. A Spirit 1.0 könnyen szállíthatóra lett tervezve, szóval a könnyű súlya mellett még könnyítő szerepet játszik az összecsukható kormányrúd is.

10. Milyen messzire tudok utazni egy teljesen feltöltött Spirit akkumulátorral?
Ez függ az aktuális sebességtől, a távolságtól, terheléstől, időjárástól és a működési időtől, tehát a Spirit 1.0-val ez változó minden különböző csónak esetén. Az alábbi teljesítmény táblázat mutatja a mért adatokat egy 12 láb (3,65 méter) hosszú alumíniumcsónak esetében ami Spirit 1.0-val van felszerelve, meghajtva.
Spirit 1.0 külmotor Sebesség (csomó/kmph) Távolság (tengeri mérföld/km)

Menetidő (óra)

Lassú sebesség mellett 2,3/4,3 36,8/68,8 16

Normál/Gazdaságos sebsség mellett

3,7/6,8 14,8/27,2 4
Maximum sebesség mellett 5,1/9,4 5,1/9,4 1
11. A motor jelzi a valós idejű hátralévő menetidőt?
A valós hátralevő akkumulátor menetidő órákban van megjelenítve az LCD kijelzőn. A Spirit akkumulátor pontos hátralevő menetidő információt mutat az akkumulátor kapacitása és a feszültsége mellett. Ezek az információk mind az LCD kijelzőn jelennek meg.
12 Hogyan töltsem a Spirit akkumulátort?
A Spirit akkumulátorokhoz 3 féle töltő elérhető. Az első az ami a Spirit csónakmotorral érkezik a csomagban, ez az alapértelmezett töltő. A másik kettő a gyorstöltő és a napelem, ami külön vásárlást igényel. 
A szabályos töltéshez ajánljuk a Spirit alapértelmezett töltőt vagy a Spirit gyorstöltőt. Annak okán, hogyha szeretné megnövelni a hajózás időtartamát, akkor a Spirit összecsukható napelemet ajánljuk, emellé meg kell vennie külön a Spirit hordozható napelemet, mivel más napelemekkel és töltőkkel nem kompatibilis a rendszer.
Az alapértelmezett töltőnek kb. 7 óra kell a teljes feltöltéshez, a gyorstöltőnek mindössze 3 óra szükséges.

13. Lehetséges, hogy a Spirit akkumulátort egy 12V-os áramforrásról töltsem?
Változó. A Spirit akkumulátor úgy lett tervezve, hogy kompatibilis legyen a sajátos napelemmel, de csatlakoztathatja a napelemt közvetlen a Spirit akkumulátorhoz is. Ehhez szüksége lesz egy Spirit 1.0 napelemes töltőre, hogy csatlakoztathassa a Spirit akkumulátorhoz.
Ahogy a napelem töltő elfogadja a bejövő 12V-35V feszültséget, és a bemenő maximális áram 10A, úgy használható a napelem a Spirit akkumulátor töltésére. Tehát csak olyan napelemmel töltheti, amely ezeknek megfelel. Ajánljuk a Spirit összecsukható napelemet, amely speciálisan a Spirit akkumulátorok töltésére lett kifejlesztve. Tehát mi a Spirit összecsukható napelemet és a Spirit napelemes töltésvezérlőt ajánljuk erre a célra.
14. Lehetséges, hogy a Spirit akkumulátort egy 12V-os áramforrásról töltsem?
Igen, ezt megteheti a Spirit napelemes töltésvezérlő segítségével. A Spirit napelemes töltésvezérlőt hazsnálhatja egy 12V-os bemeneti kábellel, amivel össze tudja kapcsolni a napelemes töltésvezérlőt és az áramforrást a Spirit akkumulátor száűmára. A maximum bemenő áram a napelems töltésvezérlőn 10A, szóval a maximum feszültség amit kaphat az 12V és a teljesítmény 120W.
15. Tölthetem a Spirit akkumulátoromat egy másik, nem Spirit akkumulátorhoz gyártott töltővel?
Nem. Nem ajánljuk, hogy más töltővel töltse a Spirit akkumulátort biztonsági okokból. A rossz töltők használatának megelőzése érdekében a töltőcsatlakozó és a töltőkábel egyediek.
16. Milyen hosszú a várható élettartama a Spirit akkumulátoroknak?
Az elméleti élettartama a Spirit akkumulátoroknak 25°C-os környezetben több mint 800 ciklus 80%-os igény mellett 20%-os veszteséggel. 

17. Hány periódusig garanciásak a Spirit modellek?
Az összes Spirit motor és Spirit akkumulátor garanciás 2 évig nem kereskedelmi célú felhasználás esetén.
18. Mik az előnyei a Spirit 1.0-nak a benzines külmotorokhoz képest?
A Spirit 1.0 elektromos külmotor túlnyomórészt jobb mint a benzinesek a legtöbb szempontból.
'Elektromos energiával hajtva' azt jelenti, hogy a Spirit 1.0 egy környezetbarát, tiszta motor. Az összes ePropulsion elektromos csónakmotor, köztük a Spirit 1.0 is, tiszta lítium-ion erejű, tehát teljesen káros anyag kibocsájtás mentes és távoltart az egészségre káros olajtól.
A Spirit 1.0 a legkönnyebben szállítható és a leghalkabb 3 lóerős külmotor, nemcsak a benzines motorkhoz képest, hanem a többi rivális elektromos csónakmotornál is jobb. A zajszintje mindössze 55 dB, közel észrevehetetlen a hajózás közben, szóval nem kell elviselnie a hangos zajokat. Ezek mellett az egész szett (tartalmazza a Spirit csónakmotort és a Spirit akkumulátort) csak 19 kg, ami sokkal könnyebb és felhasználóbarátabb a könnyű szállítási kialakítása miatt, ezzel sokkal egyszerűbbé téve a szállítását és beszerelését.
A Spirit 1.0 vásárolható távvezérló és kormányművezérlő verzióban. Mindkét verziónak van egy LCD kijelzője ami mutatja a hátralévő üzemidő mértékét és információkat a rendszer jelenlegi állapotáról.
Az karbantartás szükségtelensége is egy pozitívuma a Spirit 1.0-nak, köszönhetően a jól kifejlesztett közvetlen meghajtásnak, ami megkíméli Önt sok óra karbantartástól és ennek költségeitől, amire a benzines motoroknak szüksége lenne. Az elektromos motork hatékonysága lényegesen csökkenti az energia pazarlást, ami hatalmas egy belső égésű benzines motor esetében. 
Ezeken kívül még számtalan egyéb pozitívum vár felfedezésre Ön által!
19. Milyen szárhossz elérhető a Spirit motorokhoz?
3 féle szárhossz elérhető a Spirit motorokhoz: Hosszú szárhossz (75 cm / 29.5 inch), rövid szárhossz (62.5 cm / 24.5 inch) és egy extra rövid szárhossz (52.5 cm / 20.7 inch).
20. Hogy döntsem el melyik szárhossz lenne a legjobb a csónakomhoz?
A motor felszerelése után a Spirit propeller teteje és a vízszint távolsága a lényeg. Ha a távolság 100mm - 150mm, akkora a hosszú szárhossz a legjobb. Ha a távolság kisebb mint 100mm, akkor próbáljon ki egy hosszabb szárhosszú modellt. Ha a távolság nagyobb, mint 150mm, akkor próbáljon ki egy rövid szárhosszú modellt.
21. A Spirit csónakmotor sós vízben  is használható?
Igen, minden ePropulsion csónakmotor, köztük a Spirit, úgy lett kifejlesztve, hogy használható legyen édes és sós vízben egyaránt. A szükséges anód és a korróziógátló kialakítás garantálja a motor teljesítményét sós vízben is.
22. Lehetséges, hogy távolabb tegyem az akkumulátort a motortól?
Igen, messzebb rakhatja egymástól az akkumulátort és a motort egy 2 méteres toldókábel segítségével. Ehhez használhatja a Spirit tápkábelt, hogy csatlakoztathassa a Spirit akkumulátort és a Spirit csónakmotort. Ez lehetővé teszi az akkumulátor elhelyezését akárhova 2 méteren belül, így a motor ugyanazt a teljesítményt fogja biztosítani.
23. Mit tartalmaz a Spirit csomag?
Tartalmi lista - Spirit 1.0 tiller verzió
Tételek Darab
Csónakmotor (fő rész) 1 db
Akkumulátor 1 db
Akkumulátor töltő 1 db
Kill switch 2 db
Kormányzár 2 db
Használati utasítás és garancia kártya 1 db
Tartalmi lista - Spirit 1.0 távvezérléses verzió
Tétel Darab
Csónakmotor (fő rész) 1 db
Akkumulátor 1 db
Akumulátor töltő 1 db
Kill switch 2 db
Kormányzár 2 db
Összekötő kar 1 db
Távvezérlő 1 db
Rögzítési útmutató 1 db
Használati útmutató és garancia kártya  1 db
*A töltő ami a Spirit csomagban szerepel egy Spirit alapértelmezett töltő. Ha szüksége van gyorstöltőre, kérjük egy külön rendelésben vásárolja meg.
24. Milyen egyéb kiegészítők elérhetőek a Spirit modellekhez?
IDE kattintva megtekintheti őket.
Adatok
Szárhossz
Hosszú (L)
Kormányzási mód
Kézikar
Gyártó
ePropulsion
Cikkszám
SPIRIT-1-L-T
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Videók

 

Hitelkalkulátor