Elektromos csónakmotor - ePropulsion NAVY 6.0

Elektromos csónakmotor - ePropulsion NAVY 6.0
Elektromos csónakmotor - ePropulsion NAVY 6.0
Elektromos csónakmotor - ePropulsion NAVY 6.0
Elektromos csónakmotor - ePropulsion NAVY 6.0
Elektromos csónakmotor - ePropulsion NAVY 6.0
Elektromos csónakmotor - ePropulsion NAVY 6.0
Elektromos csónakmotor - ePropulsion NAVY 6.0
Elektromos csónakmotor - ePropulsion NAVY 6.0
Szárhossz

9.9 Le-s elektromos csónakmotor, lítium akkumulátorral (nem tartozék), kézi vagy távkaros kivitel

Részletek
 • Felvett teljesítmény: 6 kW
 • Benzines csónakmotorral összehasonlítva (hajtóerő): 10 LE
 • Névleges feszültség: 48 V
 • Áramerősség: 125 A
 • Átlag hatásfok: 55%
 • Maximum propeller fordulat: 1550 rpm
 • Normál propeller átmérő: 320 mm
 • Tömeg: 28,8/29,6 kg
 • Szárhossz: 650/774 mm
 • Akkumulátor: 2 x 3042 Wh NAVY akkumulátor
 • Akkumulátor súlya: 31,5 kg x 2 = 62 kg
 • Akkumulátor mérete: 594 x 209 x 283 mm
 • Akkumulátor élettartam (80% maradó kapacitásig): 500 ciklus

Epropulsion Navy elektromos csónakmotor

9.9 lóerős meghajtás, okos vezérlés, kiemelkedő hatékonyság és kiváló tervezés.


A NAVY elektromos csónakmotor széria magában foglalja a NAVY 6.0 és NAVY 3.0 típusokat.
A NAVY 6.0 6kw-os teljesítményre képes, ami meghajtás szempontjából 9.9 lóerőnek felel meg.
A kiváló tervezése miatt elnyerte a 2015-ös IF Design Awardot.
 

A NAVY 3.0 3kw-os teljesítményre képes, és megjelenésében a NAVY 6.0-ra hasonlít.
 

Mindkét termék elegáns, támogatja a távvezérelt kormányrúd vezérlést és nagy teljesítményűek. Mindkettő ideális csónakázásra, horgászásra és más vízi tevékenységekhez.
 

Egy kormányrúddal minden vezérelhető
 

Csatlakoztassa a kormányrudat egy egyszerű lépéssel a csónakmotorhoz. Élvezze a teljes irányítást a sebesség és irány felett a kormányrúd tartásával.
 

Hagyja, hogy a vezérlés okos és távvezérelt legyen.
 

Használja a vezetéknélküli irányítót, hogy élvezze az előre/hátra sebbeség kontrollt és átélje a szabadság érzését.
 

Intelligencia és biztonság
 

A táv és kormányrúdvezérlés intelligens és a következő biztonsági funkciókkal lett ellátva. A távvezérlő és a kormányrúd is rendelkezik napelemmel, amely folyamatos napenergiát biztosít a lítium akkumulátornak napos időben.

A NAVY-ben integrált GPS modul található, mely jelzi az alapvető utazási információkat az LCD kijelzőn.

Rögzítse a biztonsági szíjat csuklójára vagy a mentő mellényére. Vészhelyzet esetén könnyedén leoldható a kontrollerről.

Az integrált kijelző biztosítja a folyamatos élő visszajelzést az utazásról beleértve a maradék akkumulátor kapacitást, valós idejű sebességet és a teljesítményt etc.
 

Teljesen vízálló
 

Minden csatlakozó és alkatrész megfelel az IP67 tanúsítványnak, így a NAVY működését nem befolyásolja ha véletlenül belemerül a vízbe.


Teljesen vízálló
 

Minden csatlakozó és alkatrész megfelel az IP67 tanusítváynak így a NAVY működését nem befolyásolja ha véletlenül belemerül a vízbe.
 

NAVY 6.0 Motor
 

A magas minőségű kefementes DC motor a felső alumínium tartóban helyezkedik el. Az ePropulsion elsőként alkalmazza a zárt vízhűtéses rendszert elektromos csónakmotorokban. Ez a vízhűtéses rendszer jobban elszállítja a motor és a vezető által generált hőt, mint a hagyományos hűtési eljárásnál. Ezzel a zárt rendszerrel elkerülhető az állandó rendszerkarbantartás.
 

Motorvezérlés
 

A NAVY Field-Oriented Controlt (FOC) használ, mely a hagyományos motorvezérléshez képest magasabb hatékonyságot és halkabb elektromágneses zajt biztosít.
 

Új fejlesztésű propeller
 

Az új fejlesztéssel a propeller képes elkerülni a vízalatti ütközéseket. A rendszer automatikusan érzékeli és megáll, ha propeller leáll a kemény objektummal való ütközéskor vagy ha rácsavarodik a vízalatti növényzet vagy kötél.
 

Könnyen csatlakoztatható
 

Egy lépéssel csatlakoztatható a NAVY akkumulátora NAVY-vel. Csak csatlakoztassa a csatlakozókat.
 

Kettős távvezérlés
 

Ha két NAVY csónakmotor van használhatban egyszerre ezzel a kettő az egyben távvezérléssel könnyen elérheti mindkét motor vezérlését és valós idejű információval szolgál mindkét motorrol, mint a sebesség, feszültség, akkumulátor információ, etc. a kettős képernyőn.
 

Tápegység
 

A NAVY csónakmotorhoz használható a 3042Wh NAVY akkumulátor. Általában egy NAVY akkumulátor szükséges a NAVY 3.0 áramellátásához és kettő NAVY akkumulátor szükséges egyszerre a NAVY 6.0-hoz.

 

 

 

Navy
1. Milyen rendszeres karbantartásra van szüksége a Navy csónakmotornak?
Egy Navy csónakmotor birtoklásával sok időt és pénzt takaríthat meg a karbantarásokon és élvezheti a hajózás végtelen örömeit.
A Navy 3.0 közvetlen meghajtású tervezésének köszönhetően a Navy csónakmotor nem igényel különöseb karbantartást. A Navy 6.0 szintén csak minimális karbantartásokhoz lett tervezve. Egyedül csak a hajtóműolajat kell cserélnie minden 100. üzemóra elteltével.
Az alábbi tippek segíthetnek kiterjeszteni a Navy csónakmotor élettartamát:
   -Tisztítsa ki a motort friss vízzel minden használat után, majd törölje végig száraz törlőkendővel.
   -Vizsgálja meg az anódot ha szükségét érzi. Az anód élettartama függ a motor üzemeltetés körülményeitől. Azt ajánljuk, hogy minden 6. hónapban vizsgálja meg. 
2. Mit kell tennem mielőtt elraknám huzamosabb időre a Navy csónakmotort és a Navy akkumulátort?
Mielőtt hosszabb időre félrerakná, tisztítsa le a motort friss vízzel és törölje le száraz törlőkendővel. A motort és az akkumulátort mindig tartsa száraz és szellőztetett helyen.
A hosszabb tárolás alatt a Navy akkumulátor töltöttségi szintje csökkenni fog kb. 40%-60%-ra.
Sem a teljesen feltöltött, sem az alacsony töltöttség nem tesz jót ilyenkor az akkumulátornak. Merítse le az akkumulátort elrakás előtt kb 40%-60%-ra és 3 havonta nézze meg az akkumulátor töltöttségi szintjét.
3. Vízálló a Navy csónakmotor?
Igen, a Navy 3.0 valamint a Navy 6.0 csónakmotorok vízállóak, az akkumulátoruk pedig IP67-es besorolással rendelkezik. A Navy 6.0 tetején találhat lyukakat, de ettől nem kell tartania, mert minden komponens ami a motoron belül van vízálló.
4. Milyen típusú a Navy akkumulátor?
Az ePropulsion prémium minőségű lítium-ion akkumulátorokat használ a Navy akkumulátorokban. Speciálisan a Navy motorkhoz kifejlesztettek, emellett tárolnak 3042Wh-t (46,8V x 65A). Navy 3.0 esetén elég 1 akkumulátor, a Navy 6.0 esetén viszont 2 párhuzamosan összekötött akkumulátorra lesz szüksége a rendeltetésszerű működés eléréséhez.
5. A motor pontos hátralevő üzemidőt mutat?
A hátralevő üzemidő a távvezérlő vagy a kormányrúd LCD kijelzőjén látható. A Navy akkumulátor valós idejűleg mutatja a rendszeradatokat mint az akkumulátor töltöttsége, az akkumulátor feszültsége, sebesség, hátralevő üzemidő/távolság, stb.
6. Milyen csónakok kompatibilisek a Navy 3.0-hoz vagy a Navy 6.0-hoz?
A Navy 3.0 széles körben használható közepes és kis méretű csónakhoz 3 tonnáig, a Navy 6.0 pedig a legtöbb hajóval kompatibilis 6 tonna alatt.
7. Mik az előnyei a Navy csónakmotorknak a benzines motorokhoz képest?
A Navy elektromos csónakmotor a legtöbb szempontból jobb mint a benzines motorok.
'Elektromos energiával hajtva' azt jelenti, hogy a Navy csónakmotorok teljesen környezetbarátak és tiszták. Az összes ePropulsion csónakmotor, köztük a Navy szériák, tiszta lítium-ionos energiával működik és egyáltalán nincs káros anyag kibocsájtása, és távoltartja Önt az egészségtelen olajtól.
A Navy motor sokkal csendesebb mint egy benzines csónakmotor. A zajszint a Navy 3.0-nál mindössze 60 dB, ami azt jelenti hogy nem kell kibírnia a hangos zajt menet közben.
További előnye, hogy minden Navy csónakmotor kétféle vezérléssel ellátható, az egyik a távvezérlés, a másik a tiller. Mindkettőn található egy LCD kijelző amely mutatja az akkumulátor töltöttségét, az akkumulátor feszültségét, sebességet, hátralevő üzemidőt/távolságot, stb.
Emellett ha Navy csónakmotort használ sok pénzt és időt megspórolhat az alacsony karbantartásigény miatt, köszönhetően a közvetlen meghajtásnak, szóval közel semmilyen karbantartás nem szükséges. A Navy 6.0 szintén nagyon kevés karbantartásigényű. 
Ezeken az előnyökön kívül még számtalan további vár felfedezésre Ön által!
8. Milyen szárhossz elérhető a Navy csónakmotorokhoz?
2 féle szárhosszal kaphatóak a Navy csónakmotorok: hosszú szárhossz (76.5 cm / 30.1 inch) és rövid szárhossz (64 cm / 25.2 inch).
9. Hogyan dönthetem el milyen szárhosszra lenne szükségem?
A Navy csónakmotor felszerelése után a Navy propeller teteje és a vízszint távolsága határozza meg. Ha a távolság 150 mm, akkor a hosszú szárhosszra lesz szüksége. Ha a távolság kisebb 100 mm-nél, akkor próbáljon egy hosszabb szárhosszt. Ha a távolság nagyobb mint 150 mm, akkor próbáljon egy rövidebb szárhosszú modellt.

10. Használhatok más fajta töltőt a Navy akkumulátorok töltéséhez?
Nem, nem ajánljuk hogy más fajta töltőt használjon a Navy akkumulátorok töltéséhez biztonsági okokból. Csak az ePrpoulsion speciális töltők engedélyezettek a Navy akkumulátorokhoz.
11. Használhatok más akkumulátort a Navy csónakmotor meghajtásához?
Igen, a Navy csónakmotorok más fajta akkumulátorokkal is működnek, de csak olyanokkal amiknek az alap adatai megegyeznek az eredetivel, ilyen a feszültség, áramerősség és kapacitás, de a balesetek elkerülése és a maximális teljesítmény elérése végett ajánljuk a Navy akkumulátor megvásárlását.
A Navy csónakmotorok 39V - 60V közötti feszültséget fogadnak el. Eltekintve az akkumulátor feszültségtől, meg kell bizonyosodnia róla, hogy az akkumulátor kisülési képessége fedezni tudja-e a motor energiaszükségletét. Ha Navy 3.0-t birtokol, akkor az akkumulátornak folyamatos 3kW-os kisütést kell biztosítania.
Ha az akkumulátor megfelel minden előírásnak, akkor a használat előtt konfigurálnia kell a távvezérlőt és a kormányrudat, hogy megfelelően működjön. Keresse meg az akkumulátor konfigurálási szekcióját a Navy használati útmutatóban. Emellett ha a Navy akkumulátort választja, akkor csak csatlakoztatnia kell a kommunikációs kábelt és az akkumulátor automatikusan konfigurálódik a rendszerhez.
12. Használhatom a Navy akkumulátort más eszköz ellátásához?
Igen, de csak azokhoz amelyek hasonlóak/megegyeznek az akkumulátor elvével, működésével és a Navy akkumulátor specifikációival. Emelett nem ajánljuk hogy a Navy akkumulátort más eszközökhöz használja.
13. Használható a NAvy csónakmotor sós vízben?
Igen, az összes ePropulsion motor, köztük a Navy is, úgy lett kifejlesztve, hogy édes és sós vízben egyaránt helytálljon. A szükséges anód és a rozsdamentes kialakítás miatt a motor teljesítménye ugyanaz marad sós vízben is.
14. Szükséges a Navy csónakmotor működtetéséhez a kommunikációs kábel?
Nem feltétlen szükséges, mert a Navy csónakmotor tud vezeték nélkül is kommunikálni a távvezérlővel vagy a kormányrúddal. Emellett ha olyan helyen jár ahol a vezeték nélküli jelet megzavarhatja valami, akkor ajánljuk hogy használjon kommunikációs kábelt.
15. A Navy kormányrúd / Navy távvezérlő igényel töltést?
A legtöbb esetben nincs szüksége töltésre a Navy kormányrúdnak / távvezérlőnek, mert mindkettőben vagy egy beépített lítium-ion akkumulátor ami normál körülmények között kb 1 évig bírja töltés vagy napfény nélkül. Ezen felül a kormányrúdban / távvezérlőben van egy-egy beépített napelem, amely a napos időkben útközben is tölti a kormányrudat / távvezérlőt. 
Emellett ha nem egy napos időt fog ki, akkor útközben tudja tölteni a kormányrudat / távvezérlőt a kommunikációs kábel segítségével is.
16. Fog rendszerinformációkat mutatni az LCD kijelző, ha nem a Navy akkumulátort használom?
Igen, amikor a megfelelő specifikációjú akkumulátort használja a Navy csónakmotorhoz, akkor az LCD kijelző mutatja az akkumulátor információkat is. Emellett a kijelzett információ a nem Navy akkumulátortól lehet hogy nem a teljesen valós értékeket fogja mutatni, ellenben a Navy akkumulátorokkal, amelyek mindig a valós értékeket mutatják, mert ezekhez a motorokhoz lettek kifejlesztve. Tehát javasoljuk a Navy csónakmotor és a Navy akkumulátor vásárlását. A Navy 3.0-hoz a legalább 1 Navy akkumulátor szükséges, amíg a Navy 6.0-hoz legalább 2.
17. Használhatok 2 Navy csónakmotort egy csónakon?
Igen, 2 egyforma NAvy csónakmotor modell nagyobb teljesítményt fog nyújtani a csónakjának.
18. Milyen tételek vannak a Navy csónakmotor csomagokban?
A NAvy csónakmotorok és a Navy kormányrúd / távvezérlő külön csomagban vannak, tehát külön rendelést kell ezekre leadnia. Ha egy Navy 3.0 hosszú szárhosszú kormányrudas motort szeretne, akkor meg kell rendelnie a Navy 3.0 hosszú szárhosszú terméket, és külön meg kell rendelnie a kormányrudat.
Az alábbi két táblázatban láthatóak hogy melyik csomagok mit tartalmaznak.
Tartalmi lista - Navy 6.0 csónakmotorhoz
Tétel Darab
Csónakmotor (fő rész) 1 szett
Propellerek (nagy hajlásszög és kis hajlásszög) 1 szett
Villáskulcs szett 1 szett
Akkumulátor összekötő kábel 3 db
Fő kapcsoló kábel 1 db
Használati utasítás és garancia kártya 1 szett
19. Lehetséges, hogy a Navy motort egyszerre hasznááljuk kormányrúddal és távvezérlővel?
Igen, minden Navy csónakmotor úgy lett tervezve, hogy mindkét vezérléssel kompatibilis. A Navy távvezérlő és a Navy kormányrúd felcserélhető, ezért a felhasználónak kényelmes megoldást nyújt. Például ha a birtokában van egy Navy 3.0 kormányrúddal vezérelt verzió, és szüksége lenne egy távvezérlőre is, akkor csak vennie kell egy távvezérlőt ahelyett hogy egy újabb motort kellene vásárolnia.
20. Milyen kiegészítők járnak a Navy modellekhez? 
IDE kattintva megtekintheti az összes Navy kiegészítőt.
Adatok
Cikkszám
NAVY-6_alap
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!